Mesut Özil yiğit adam

Mesut Özil yiğit adam

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı görevine getirilen asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya, tarihin altınları yazdığını, gümüş ve bronz madalyalarla uğraşmanın anlamının olmadığını vurgulayarak, Mesut Özil olayı ile ilgili, "Mesut yiğit bir kardeşimiz, 'Yine olsa yine yaparım' dedi bana. Bunun uzatılıp kriz haline getirilmesinin bir anlamı yok" dedi.

2018.08.02 12:51 - Son Güncellenme: 2018.08.02 12:54 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Mesut Özil yiğit adam

Yeni sistemde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı'na atanan asrın güreşçisi diye bilenen Hamza Yerlikaya, spor gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uzun bir serüvenden geldiklerini belirten Yerlikaya, "Belki daha farklı alanda daha farklı hayatımız olacak. Fakat bugün itibariyle Cumhurbaşkanımızın takdiriyle burada başladık. Bizim spora farklı yönleriyle uzun yıllar hizmet etme şansımız oldu. Mecliste çalışma dönemimiz oldu. Buradaki temel hedefimiz sporu daha iyi yerlere taşıyabilmek. Sporda Cumhurbaşkanımızın bize çizmiş olduğu bu uğurda reformlar yapabilmek. Kapılarımızı bugün itibariyle herkese açtık. Burası bütün sporcularımızın evidir. Hiç kimse yabancı gibi davranmasın. Felsefemiz bunun üzerine kurulu. Ekip anlayışı içerisinde 'ben' yok, 'biz' duygusuyla hayırlı hizmet etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.



TARİH ALTINLARI YAZAR

Hedeflerinin eksikleri görüp hızlı bir şekilde çözüme ulaştırmak olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Yerlikaya, "Sporcularımızın imkanlarını daha ferah bir hale getireceğiz. Onların tek derdi madalya olmalı. Madalya için mücadele ediyor olmalılar. Yeni sistemde de daha başarılı olacağız diye düşünüyorum.  Hedefimiz Türkiye'yi dışarıda iyi temsil edebilecek sporcuları bulmak. Bizim için en büyük onur İstiklal Marşı'nın söylenmesi. Bayrağımızı göklere çektirmek. Tarih altınları yazar, gümüş ve bronzla uğraşmanın anlamı yok. 10 gümüşün olacağına bir altının olması her zaman daha iyidir" şeklinde konuştu.

MADALYA HASRETİ BİTECEK

Atama sistemi konusunda istişare yapılmadan yorum yapmayı pek doğru bulmadığını kaydeden Yerlikaya şunları söyledi: "Federasyon başkanlarını sürece katacağız. 2020'ye az kaldı ama temel hedefimiz 2023, Türkiye'nin 100. yıl vizyonunun hemen bir sene sonrasında olimpiyatlar var. Orada daha çok madalya almanın temelini ortaya koyacağız. Türkiye artık madalyaya hasret kalmayacak."

KALİTELİ ANTRENÖRLER

'Hocaya teşvik yoksa, sporcu yoktur' diyen Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, konuşmasının devamında şunlara değindi: "Silsile birbirini takip eder. Kaliteli antrenörü kaliteli yönetici yetiştirir. Kaliteli antrenör de kaliteli sporcu yetiştirir. Hocalarımız evinde çocuğuna harcamadığı vakti sporculara veriyor. Kaynakların bir kısmını aktarabilmek lazım. Onlarla ilgili mutlak bir çalışmamız olacak. Mutfak önemli, mutfağın derdini çekmiş olmak önemli. Bunları dışarı atmamak lazım ve değerlendirmek lazım. Ben duygusundan kurtulmak lazım. Mücadele verilmesi lazım. Her şeyin bir bedeli vardır. Her şeyin bir hazırlığı, çalışması vardır. Şampiyonluk başa taçtır. Fakat kulüplerle aran iyi olacak. Kendini iyi anlatacaksın. Biz daha iyisini yapmaya talibiz diyebilmek lazım. Kötülemek herkesin işi. Bir şeyi alıp bir yere taşımak ayrı bir değer."



HER YOL MİLLİ TAKIM

Kulüpler Yasası'na da değinen asrın güreşçisi Yerlikaya, "O konuda bir çalışmamız olacak. Futbol denince aklıma milli takım geliyor. Bizim için her yol milli takıma çıkıyor. Her yol İstiklal Marşımıza ve Türk bayrağımıza çıkıyor. İyi hakemlerimiz var Cüneyt Çakır gibi. Bayan hakemlerimiz de var. Uluslararası alanlarda ciddi hakemlerimiz var. Biz uluslararası organizasyonları hızlı bir şekilde başarılı yapar hale geldik. Dünyada birinci olduğumuz bile söylenebilir. Mersin'de Akdeniz Oyunları için 6 ayda tesisleri bitirerek yaptık. Bunun başka bir örneği yoktur" diye konuştu.
 

MESUT'A ÖVGÜLER

Gündemin en önemli konularından biri olan Mesut Özil olayıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yerlikaya, "Mesut Özil yiğit adam. Dinlerin tamamı ırkçılığı reddeder. Dünya liderinin yanına gelip hoş geldin demesi kadar doğal bir şey yok. Gelen Türkiye Cumhuriyetinin Devlet Başkanı. Bundan dolayı insanlar cezalandırılmamalı. Irkçılık günahtır. Mesut kardeşimin açıklamaları gayet olumludur. Bende kendisiyle görüştüm, Mesut yiğit bir kardeşimiz. Bana 'Yine olsa yine yaparım' dedi. Bardak kırıldı diye su içmeyecek miyiz? Meseleye tek tanımla bakmayın. Mesut kardeşimizin oraya gelmesi çok doğal bir şey. Bunun uzatılıp kriz haline getirilmesinin bir anlamı yok. Yaptığı o hareketten dolayı tebrik ediyoruz. Doğru yolda olduğuna da yüz de yüz inanıyoruz. Irkçılığı toptan reddediyoruz" dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.02 12:51 - Son Güncellenme: 2018.08.02 12:54 - HABER MERKEZİ
A