Mesut Özil yatırımcı oldu

Mesut Özil yatırımcı oldu

Arsenal'de haftalık 350 bin sterlin (3,9 milyon TL) gibi olağanüstü bir maaş olan ancak uzun süredir kadroya giremeyen Mesut Özil, ABD merkezli Class 5 Global isimli girişim sermayesi fonuna yatırım yaptı. Bu fonla birlikte Özil, online girişimlere yatırım yapacak.

2020.11.03 16:20 - Son Güncellenme: 2020.11.03 16:20 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Mesut Özil yatırımcı oldu

Bir zamanlar golleri ve tabii ki olağanüstü asistleriyle konuşulan Mesut Özil, bir süredir farklı konularla dünya gündeminde.

Uzun bir süredir Arsenal'de forma şansı bulamayan Türk oyuncu, ABD'de San Francisco merkezli Class 5 Global isimli bir girişim sermayesi fonuna yatırım yaptı.

ONLINE GİRİŞİMLERE YATIRIM YAPACAK

Bloomberg'ün haberine göre, 100 milyon dolarlık varlığı yöneten ve gelişen ülkelerdeki online (çevrimiçi) girişimlere odaklanan şirkette Özil de "stratejik danışman" olarak görev alacak.

Class 5 şirketinin üst yöneticileri arasında daha önce ABD merkezli Lumia Capital'in kuruculuğunu yapmış isimler bulunuyor. Bu isimler, Uber'in Dubai merkezli iştiraki Careem ve CargoX gibi şirketlerin de ilk yatırımcıları arasında yer almıştı.

"FUTBOL SONRASI KARİYERİMİ ŞEKİLLENDİRİYORUM"

Mesut Özil, söz konusu yatırıma ilişkin "Bir yandan aktif olarak futbol oynamaya devam ederken, bir yandan da futbol sonrası kariyerimi şekillendirmekten ve bunun üzerine çalışmaktan heyecan duyuyorum" demişti.

Mesut'u Class 5'in yönetici ortağı Youcef Oudjidane ile Arsenal'den eski takım arkadaşı Kieran Gibbs'in tanıştırdığı ve Oudjidane'nin Mesut dışında başka İngiltere Premier Ligi oyuncularına da yatırım danışmanlığı yaptığı belirtildi.

Oudjidane, sporculara yatırım danışmanlığı yapmasına ilişkin "Dünya çapında sporcular, tüketici tercihlerinin geleceği hakkında eşsiz bir perspektif ortaya koyuyorlar" dedi.

ARTETA İLE WENGER FARKLI GÖRÜŞTE

1996-2018 yılları arasında Arsenal'in çalıştıran ve Mesut'u İspanya'dan Ada'ya getiren Fransız teknik adam Arsene Wenger, onun için "Onun gibi büyük bir futbolcunun bu yaşta oynamaması... Çok yazık" diyor.

"Bildiğim şu, insanlar onun gibi oyuncuları görmek için stada gider. Onun oynatılmaması israftır" diyen Wenger'e, Arsenal'in mevcut teknik patronu Mikel Arteta ise "Benim için çok zor bir karardı ancak kadro dışı bırakılan tek kişi o değildi" yanıtını vermişti.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2020.11.03 16:20 - Son Güncellenme: 2020.11.03 16:20 - HABER MERKEZİ
A