MESTAN YÖNETİMİ TOPA TUTTU

MESTAN YÖNETİMİ TOPA TUTTU

Bursaspor Divan Kurulu toplantısına katılan Mesut Mestan, Başkan Yazıcı ve yönetim kurulunu bombaladı. Öztürk Yazıcı'nın 'Stat 10 trilyona yapıldı' sözüne Mestan, "Yalan söylüyorsun. Stat 13,5 trilyona yapıldı. Özel yetkili savcı beni ifadeye çağırdı. Devletin savcısı çağırınca ifade vermeye gitmeyeyim mi?" dedi.

2011.03.18 20:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
MESTAN YÖNETİMİ TOPA TUTTU

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, kulüp gelirlerini kendi hesaplarına aktarmalarının nedeninin kulübün icradan kurtulmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimizde kulüp icralarla boğuşuyordu. O yüzden kulübümüzün gelirlerini özel hesaba aktardık. Bütün ödemeleri kuruşu kuruşuna oradan yaptık. Kulübün kapısına kilit vurulmasın diye yaptık bütün bunları. Eğer bu suçsa, bunun bedelini ödemeye hazırım" dedi.

Yazıcı, Mesut Mestan'a, "Söylediklerinin hepsi yalan, uydurma. Kaybettiğimiz Gaziantep maçının ardından standaki toplantı odasında Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım toplanmıştı. Önüme Mesut Mestan'ın görevden alınması isteyen bir kağıt koydular. 12 imza vardı. Bunu neden yaptınız diye sorduğumda uyumlu çalışamadıklarını söylediler" diye konuştu.

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Yazıcı da, "Biz dile getirilen miktara değil her şey dahil 10 milyon artı KDV'ye stadın işlerini bitirdik. Sivasspor Başkanı'nı aradım konuştum. Onlar ufak tefek düzenlemeler yapmışlar; zeminin indirilmesi gibi durumlar söz konusu değil. Federasyon cezaları Bursaspor'un alacaklarından kaynağında kesiyor. Ama biz ödenen bu paraları iki ismin hesabına alacak olarak kaydettik" diye konuştu.

"SAVCI ÇAĞIRDI, GİTMEYEYİM Mİ?"
Toplantıda söz alan Mesut Mestan ise, "Özel yetkili savcı beni ifadeye çağırdı. Devletin savcısı çağırınca ifade vermeye gitmeyeyim mi? Savcı bilgime başvurmak istedi, ben de bildiklerimi anlattı. Özel olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmam gibi bir durum söz konusu değil. Beni bilen bilir. 2003 yılından beri Bursaspor'da görev alıyorum. Şampiyonlukta benim hiç mi payım yok. Madem ben işe yaramaz üyeydim beni neden iki ay önce yeniden Yönetim Kurulu'na dahil ettiniz. Ben yönetmenim, O yönetilen. Yönetilen bunu söyleyemez. Keşke yönetim kurulundaki arkadaşlarım buna imkan vermeseydi" dedi.

SAĞLAM İLE ARAMI AÇIYORLAR
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile aralarının açılmak istendiğini kaydeden Mestan, "Biz Ertuğrul hoca ile abi-kardeş gibiyiz. Yönetimdeki arkadaşlar hoca ile benim aramı açmak istiyor. Ben madem işe yaramaz adamdım, neden 2 ay önce yapılan genel kurulda beni yönetim dışında tutmadınız" diye konuştu.

"BEN AİLEME BİLE SÖYLEYEMİYORUM. NEDEN ALINDIM?"
Mesut Mestan, "Bahsi geçen şahıs benim. Açık ve net söylüyorum. Hepiniz eski üyelersiniz. Genel kaptanın ne anlama geldiğini bilirsiniz. Başkandan sonra gelen kişidir. Yaklaşık 2003 yılından beri bu kulüpte görev alıyorum. Beni tanıyan tanır. Baktığınızda çok şükür İbrahim başkanımın başkanlığında şampiyon olduk. 47 yıllık Bursaspor tarihinde bize nasib oldu. Herkes çok önemli görevler almıştır. Baktığınızda malzemeci bu şampiyonlukta pay sahibidir. En büyük emek futbolcularındır. Burada acaba benim katkım yok mu? Bir insanın kendi şampiyonluğunu, kendi yönetim kurulunu şikayet edebilmesi için deli olması lazım. Beni özel savcı davet ederse, benden de savunma isterse ben bunu vatandaşlık görevi olarak yapmak zorundayım. Benim o savunmayla alakalı, hocayla alakalı hiç bir konuşmam yoktur. Hocayla arkadaşız. Biz başarıyı böyle getirdik. Savcının belgesini okusunlar. Yönetimi de suçlayıcı yoktur. Ben neden futbol şube sorumluluğumdan alındım? Mesele bu. Ben aileme dahi söyleyemiyorum. Neden alındım?" dedi.

"BUNLAR TAMAMEN DÜZMECE"

"Ben çalışmasını bilmiyorsam, problemim varsa iki ay önce seçim yaptık. Beni neden aldınız?" diyen Mestan, "Bunlar tamamen düzmece. 24 futbolcu var kötü konuşmaz. Bu konuyla buraya gelmeden önce statla alakalı birşeyler duydum başkana çözelim dedim. Yönetici olan arkadaşımız da rahat eder dedim. 'Dur bakalım Mesut' dedi. Bir gündemde 17 arkadaşımız vardı. 'Mesut sağda solda konuşup beni suçluyormuşsun' dedi Haluk bey. Ben hesabı yönetim kuruluna getirirdim sizin yerinizde olsam dedim. 'Muhasebe kayıtları orada, git incele' dedi. Benim muhasebe sorumlusundan aldığım rakam 13.5 milyon TL'dir. Sivas'ın ne kadara yaptığı da önemli değil. Önemli olan iş bittiğinde hesap verebilmek. Benim yönetim kurulu arkadaşlarım dışarıdan bunu duymayacak. Bizden duyulacak. Benim alnım açık. 2 yıl transfer sözleşmelerini ve görüşmelerini ben yaptım. Ben de bunun hesabını kalem kalem veririm. Burada da veririm mahkemede de veririm. Herkes sorumluluk alanındaki hesabını vermelidir" diye konuştu.

"HALUK ÖZKIYICI TARAFTAR ÖDÜYOR MU DEDİ"

Mestan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunları 17 kişi konuştuk ve sonra düğmeye basıldı. Herkes şahittir. Şahısların olan 30'ar bin TL'leri ödemediklerini öğrendim. Sonra sordum, Haluk bey, "Neden ödeyeyi? Taraftar aldığı cezayı ödüyor mu?" dedi. Özel Cumhuriyet Savcısı suçlanıyor. savcılık kafasına göre gelmez buraya. İlk yönetime geldiğimizde temlik davasını kucağımızda bulduk. O icraya veren şirketin avukatlığını kendisi yapıyordu. O zaman, 'Bu davayı sen yürüt' demiş. Başkanıma dedim ki bu 12 kişi imza toplamış. siz lütfen arkadaşları davet eder misiniz? Onların gözlerine bakmak istiyorum dedim. Hepsiyle tek tek konuştum. Bana, "Biz gitmeni istiyoruz" dediler. "İstifa et" dediler. Suçum yok neden istifa edeyim. Gaziantepspor maçını 4-1 kaybettik. Yönetim kurulu arkadaşımız şunu dedi, "Biz yönetimsel olarak sinerjimizi kaybettik. Belki de bundan kaybettik. Seni bu kadar kafaya takmasak bu maçı alabilirdik" dedi. Bazıları da, "Aramızda en iyi görevi yapacak sensin" dediler. Benim yüz kızartıcı ne açıklamam ne suçum var. Özel savcı bildiklerimi sordu ben de onu anlattım. benim Bursasporluluğumu kimse atamaz. Ben 23 mayıs günü istifa etmeyi düşünüyordum. O zamana kadar susalım dedim. Sanki biz öyle demedik. 1 hafta sonra görevden alındım. 2 ay bana katlanamıyor musunuz? Hiç mi hatrım yok? Bir yönetilen, 'Ya ben ya o' diyemez. O gün yönetici arkadaşlarım o bileti kesmeliydi. Bursaspor kimsenin malı değil. Burası büyük bir kulüp."
Konuşmaların ardından Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı sona erdi.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.03.18 20:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A