Messi'den İstanbul'a Olimpiyat desteği

Messi'den İstanbul'a Olimpiyat desteği

İstanbul, Madrid'in olimpiyat kampanyasında yer almayı reddeden THY yüzü Arjantinli Messi'den destek aldı.

2013.09.04 07:16 - Son Güncellenme: 2013.09.04 07:31 - Spor
A
Messi'den İstanbul'a Olimpiyat desteği

Spor dünyasının en büyük şöleni olan Olimpiyat Oyunları'nın 2020 yılı evsahibini belirlemek için 113 kişilik Olimpiyat Komitesi, 7 Eylül'de Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te toplanıyor.

İSTANBUL OLİMPİYATLARA ÇOK YAKIN
Daha önce 4 kez Olimpiyatlar'a aday olup başarılı olamayan İstanbul ilk kez oyunlara evsahipliği yapmaya bu kadar yakın.

Bakü, Roma gibi şehirlerin yarıştan düşmesiyle finale kalan üç şehir Tokyo, Madrid ve İstanbulson kozlarını hafta sonu Arjantin'de paylaşacak. Bu nedenle Başbakan Erdoğan'ın liderlikettiği dev bir heyet de Buenos Aires'e adeta çıkarma yapacak.

MADRİD'İ REDDETTİ
Aday şehirler tanıtım filmleriyle dünyaya kendilerini tanıtarak Olimpiyat Komitesi'nin dikkatini çekmeye çalışırken Barcelona Futbol Kulübü'nün dünyaca ünlü Arjantinli yıldızı Lionel Messi, yıllardır top koşturduğu İspanya'nın tanıtımında rol almayı reddetmişti.

Messi'nin bu kararı ülkede büyük tartışma yaratırken Arjantinli yıldızın tercihini İstanbul'dan yana koyduğu bu hafta Buenos Aires caddelerinde boy göstermeye başlayan Türk Hava Yollarıafişleriyle açığa çıktı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.09.04 07:16 - Son Güncellenme: 2013.09.04 07:31 - Ramazan Acar
A