Mersin Akdeniz oyunları'na kilitlendi

Mersin Akdeniz oyunları'na kilitlendi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Haziran 2013'te Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nın bir Türkiye projesi olduğunu ve şu anda buna kilitlendiklerini belirterek, "Akdeniz Oyunları bizim kabiliyetimizi gösteren, organizasyon ve tesis dahil her alandaki iddiamızı ortaya koyan oyunlar olacak" dedi.

2013.02.21 11:31 - Son Güncellenme: 2013.02.21 11:31 - Spor
A
Mersin Akdeniz oyunları'na kilitlendi


Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü tarafından Mersin ve Adana basınına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz'ın ev sahipliğinde Emirler Köyü civarındaki Pedios Concept Restoran'da gerçekleştirilen toplantıya Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK) üyeleri Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ile protokol üyeleri, Mersin ve Adana'dan çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 20 Haziran 2013 tarihinde başlayacak 17. Akdeniz Oyunları'na 120 gün kaldığını söyledi. Akdeniz Oyunları'nın elde edilmesinin bir Türkiye projesi olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Akdeniz Oyunları, Türkiye'nin her alandaki gelişiminin, güçlü yürüyüşünün, uluslararası alanda gelişme ve artık dev organizasyonları gerçekleştirme kabiliyetinin bir sonucudur. Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de gerçekleştirilmesi ve 4 branşta Adana'nın da buna destek vermesi, şüphesiz Türkiye'nin en büyük hedefi olan ve bu yıl oylamayla sonucu belli olacak 2020 Olimpiyatları öncesindeki en önemli sınavdır. Akdeniz Oyunları, bizim kabiliyetimizi gösteren, organizasyon ve tesis dahil her alandaki iddiamızı ortaya koyan oyunlar olacak" diye konuştu. Türkiye'nin 6 yıllık bir çalışmayı 2 yıllık sürede yaparak bir Türk mucizesini gerçekleştiren ülke olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "İddiamız, ilk günden itibaren Sayın Başbakanımızın teminat mektubunda açıkça vurguladığı gibi bugüne kadar gerçekleştirilen oyunlar içinde en başarılı, en görkemli oyunlar olması hedefidir. Bu sadece bizim iddiamız değil, Oyunlar Komitesi'nin vardığı kanıdır" ifadelerini kullandı.
"OYUNLARI HERKESLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ"
Oyunların organizasyon maliyetinin 187 milyon TL civarında olduğunu, tesisleşme altyapısı için de 500 milyon TL'ye varan bir bütçe bulunduğunu aktaran Güzeloğlu, ayrıca Ulaştırma Bakanlığı'nın da stadyum bağlantısı için yaptığı yonca kavşağının 50 milyon TL'ye varan bir maliyeti olduğunu bildirdi. Oyunların Akdeniz coşkusunu yansıtan, Akdeniz insanının heyecanını sunan bir organizasyon olmasını da amaçladıklarını dile getiren Güzeloğlu, şunları söyledi:
"Bu bölgenin her köşesindeki herkesle bu oyunları buluşturmak istiyoruz. Özellikle aktif spor yapan çocuklarımızın tüm oyunlar süresince ilgi alanları çerçevesinde spor etkinliklerinde buluşmasını sağlayacak planlamalarımız var. Katkı ve katılımı sağlamak adına esnafımızın, tüccarımızın dikkatini çekecek kararlar ve planlar var."
Medya ve tanıtım satın alınması ile oyunların açılış ve kapanış seremonileri ve diğer etkinlikleri kapsayan iki hizmet alımının sonuçlarının çok kısa süre içerisinde açıklanacağı bilgisini de veren Güzeloğlu, oyunların bugüne kadarki en görkemli uluslararası spor organizasyonu olacağından kimsenin şüphe duymamasını istedi. Organizasyonun büyük bir şölen olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, şöyle devam etti:
"24 Akdeniz ülkesinin yöneticisi, sporcusu, üyesi ve insanının doğrudan katılımcısı ve milyonların belki izleyicisi olacağı bu etkinlik Türkiye'nin, Mersin'in ve Adana'nın tanıtılması için altın bir fırsattır."
Satın alma sürecinin ardından Mersin Valiliği olarak Adana Valiliği ile birlikte tanıtım boyutlarında işbirliklerini geliştireceklerine işaret eden Güzeloğlu, "İnancımız ve amacımız, bu oyunların yaklaşan günler içerisinde her yönüyle eksiksiz ve mükemmel geçmesidir. Bizim en öncelikli işimiz Akdeniz Oyunları'dır. Şu anda kilitlenmiş ve buna dönük çok ciddi bir kurumsal anlamda ilişkiyi tesis etmiş durumdayız. Her gün yapılanları anlık takip ediyoruz ve bir büyük sınavı inşallah elbirliğiyle Türkiye, Çukurova ve Mersin adana yüz akı olarak vereceğiz. Artık Türkiye, dünya çapında organizasyonları yapan, altından başarıyla kalkan, sporcusuyla seyircisiyle hem organizasyon hem de spor keyfi sunan bir büyük ülke. Akdeniz Oyunları da bunu destekleyecek, teyit edecek ve bizi bir büyük hedefe, 2020 Olimpiyatları'na taşıyacaktır" şeklinde konuştu.
Oyunlara manevi katkılarının çok büyük olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan da stadyuma kadar gelen yol çalışmaları için kamulaştırmaları 3-4 aydan beri hızlı bir şekilde yaptıklarını ifade ederek, "Şu ana kadar 10 milyon TL'nin üzerinde kamulaştırma bedeli ödedik, kamulaştırmalar devam ediyor. Şimdiye kadar yol inşaatlarına ve altyapı inşatlarına harcanan para 50 milyon TL'yi buldu" dedi.
"TESİSLERİN BÜYÜK KISMI TAMAMLANMAK ÜZERE"
Yapımı devam eden tesislerin havadan görüntüleri ile bir sunum gerçekleştiren Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Korkmaz ise hazırlıklarının hızla devam ettiğini söyledi. Her türlü tedbiri aldıklarına işaret eden Korkmaz, 11 bine ulaşan gönüllü başvurusu olduğunu, bunlardan 2 bin 500-3 bin civarında bir seçim yapılacağını bildirdi. Bir kısmı Şubat sonu bir kısmı Nisan sonu olmak üzere tesislerin tamamlandığını belirten Korkmaz, "Mersin stadyumunda bir yüklenici değişikliği oldu ve statla ilgili olarak şu an 620 kişinin aynı anda çalıştığı büyük bir şantiye kurulmuş durumda. İnşaat şu an yüzde 40'lar seviyesinde. Mersin stadyumu 1 Haziran itibariyle bize teslim edilecek. Açılış ve kapanış seremonilerinin yapılacağı alan burası" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Korkmaz, tanıtımda yetersiz ve geç kalındığı yönünde eleştiriler olduğunun anımsatılması üzerine, bu tür uluslararası çoklu spor organizasyonlarında medya satın alma, PİAR ve reklam kampanyasının tüm dünyada hep tek fazda yapıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"Olimpiyatlarda da tek fazlık medya kampanyası yapıldı. Genelde 3 ay kala bir medya kampanyası başlatılır. O kampanya çerçevesinde her türlü iventler yapılır ve olay açılış seremonisinin olduğu günde en üst noktaya ulaşır. Mersin'de oyunlara 4 ay var. Bu anlamda bir geç kalınmışlıktan bahsetmemiz fiilen biraz zor. Ancak, bugüne kadar koordinatörlüğün Mersin özelinde yaptığı tanıtımlarda bir takım eksiklikler var, bu benim eksikliğim. Önümüzdeki 1 hafta-10 günlük süreçte HDK'ya sunulmuş olan projelerden medya PİAR kampanyasını yürütecek olan ortak girişim ya da firma belirlenecek. O zaman böyle bir tanıtım başlayacak, belki bıktırıncaya kadar yoğun bir kampanya olacak. Bu dünyanın her yerinde böyle, Mersin'e özgü bir şey değil, çok fazla geç kalınmışlık da yok."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.02.21 11:31 - Son Güncellenme: 2013.02.21 11:31 - Yağmur
A