Merkez Bankası: Dövizde yükseliş enflasyonda iyileşmeyi geciktiriyor
Merkez Bankası, döviz kurlarındaki artışın enflasyonda iyileşmeyi geciktirdiğine dikkat çekerek, iyileşme sağlanıncaya kadar para politikasında "sıkı duruş"un sürdürüleceğine dikkat çekti.
2015.10.28 16:39 - Son Güncellenme: 2015.10.28 16:40 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Merkez Bankası geçen hafta kısa vadeli faiz oranlarını sabit tuttuğu Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin özetlerde, Ekim ayına ilişkin öncü göstergelerin, temel mal grubu üzerinde döviz kuru baskılarının hissedilmeye devam ettiğini gösterdiği vurgulandı ve şöyle denildi:
"Kurul, enerji fiyatlarındaki gelişmelerin enflasyonu olumlu yönde etkilemeye devam ettiği, ancak döviz kuru hareketlerinin çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi geciktirdiği değerlendirmesinde bulundu. Güncel veriler Eylül ayında sanayi üretiminde zayıf bir görünüme işaret ediyor. Enflasyonun döviz kuru etkilerine bağlı olarak bir süre daha mevcut düzeylere yakın seyredeceği sonrasında ise düşüş eğilimine gireceği öngörülüyor. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecek."