Merkel'den ırkçı saldırıyla ilgili flaş açıklama

Merkel'den ırkçı saldırıyla ilgili flaş açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Irkçılık toplumu zehirliyor. Hanau'daki saldırı ırkçı motifler taşıyor, çok üzgünüz" dedi.

2020.02.20 14:35 - Son Güncellenme: 2020.02.20 14:59 - Dünya
A
Merkel'den ırkçı saldırıyla ilgili flaş açıklama

Almanya'nın Hessen eyaletinin Hanau kentinde iki nargile kafenin hedef alındığı ve fail dahil 11 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili Başbakan Angela Merkel her şeyin failin ırkçılık saikiyle hareket ettiğine işaret ettiğini söyledi. Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, kurbanlardan 5'inin Türkiye vatandaşı olduğunu açıkladı.

Hanau saldırısında ölenlerin 5'inin Türkiye kökenli olduğu doğrulanırken, Şansölye Angela Merkel, aşırı sağ şüphesini teyit etti.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya'daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şansölye Merkel de Berlin'de düzenlediği basın toplantısında saldırı nedeniyle sarsıldığını ifade etti.

'Tüm arka planı aydınlatılacak'

Kesin netlik kazanmamakla birlikte her şeyin failin ırkçılık saikiyle hareket ettiğine işaret ettiğini dile getiren Merkel, Federal Başsavcılığın üstlendiği soruşturmayla ilgili "Bu korkunç cinayetlerin tüm arka planlarının aydınlatılması için her türlü çaba sarf edilecek" sözünü verdi. 

'İnsanların kökenlerine, dinine, görünüşüne yönelik nefretle hareket etti'

Şansölye "Failin insanların kökenlerine, dinine, görünüşüne yönelik nefretle, sağcı aşırılıkçılık ve ırkçı saiklerle hareket ettiğine dair pek çok işaret var" diyerek ekledi:

'Toplumumuzda ırkçılık zehri var'

"Irkçılık zehirdir, nefret zehirdir, bu zehir toplumumuzda vardır ve pek çok suçun sorumlusudur."

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.02.20 14:35 - Son Güncellenme: 2020.02.20 14:59 - Ali Yaşar
A