Mercedes'lere satış yasağı kalktı

Mercedes'lere satış yasağı kalktı

Fransa'da otomobil devi Mercedes'in bazı modellerinde kullanılan klimaların AB yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle getirilen satış yasağı, idari mahkeme tarafından askıya alındı.

2013.08.29 14:43 - Son Güncellenme: 2013.08.29 14:43 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Mercedes'lere satış yasağı kalktı

Fransa Hükümeti, 12 Haziran'da Mercedes'in A-Class ve B-Class  modellerde kullanılan klima soğutucusunun AB yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle satışına yasağı getirdi. AB Komisyonu   Mercedes'i aynı sebepten ötürü diğer AB ülkelerinde benzer yasaklar alabileceği uyarısında bulundu.

AB, Amerikan şirketi Dupont ve Honeywell tarafından üretilen klima soğutucusunun sera gazı yönetmeliğine en uygun olan olduğunu savunurken, Mercedes'i üren Daimler bu gazın kaza veya sızıntı anında motorun yanmasına neden olabileceğini bildirdi. Daimler başlattığı hukuk mücadelede amacına ulaşırken, idari mahkeme Mercedes'in satış yasağını iptal etti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.08.29 14:43 - Son Güncellenme: 2013.08.29 14:43 - HABER MERKEZİ
A