Meral Akşener: Tahkimcilerin avukatı demiyem de Mahmut mu diyem?

Meral Akşener: Tahkimcilerin avukatı demiyem de Mahmut mu diyem?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul'la ilgili sözleri hakkında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "Bana da çok kızmış. Arkadaş tahkimcilerin avukatı demiyem de Mahmut mu diyem?" dedi.

2021.07.01 21:28 - Son Güncellenme: 2021.07.01 21:31 - Siyaset
A
Meral Akşener: Tahkimcilerin avukatı demiyem de Mahmut mu diyem?

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli'nin Gebze, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde esnafı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında toplanan kalabalığa konuşma yapan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul konusunda söylediklerine cevap verdi.

Akşener iktidar olmaları halinde Kanal İstanbul projesindeki şirketlere ödeme yapmayacaklarını söylediklerini, Erdoğan'ın ise "Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar" dediğini hatırlattı.

"Biz Çinlilere, biz Batılılara, biz finans çevrelerine ve beşli çeteye dedik ki; bakın biz iktidara geliyoruz kesinlikle buranın ihalesine girmeyin beş kuruş ödemeyiz" diyen Akşener, "Abi çıktı dedi ki, bunlar bunu söylüyor ama o tahkim sebebi ile söke söke alırlar, bizden alırlarmış. Biz dediği sizsiniz, Allah'a şükürler olsun adam bizi siz görüyor, çok memnun olduk biz bu işe"

Erdoğan'ın, "Bu ülkenin cumhurbaşkanı mısın yoksa yabancı şirketlerin avukatı mısın?" sözlerini nedeniyle kendisine kızgın olduğunu belirten Akşener, "Bu arada sen söke söke alırız diyorsun tahkimcilerin avukatı mısın dedim, bana da çok kızmış abi. Arkadaş tahkimcilerin avukatı demiyem de Mahmut mu diyem? Elbette tahkimcilerin avukatısın diyecem" şeklinde konuştu

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.07.01 21:28 - Son Güncellenme: 2021.07.01 21:31 - Kübra Coşar-pasif
A