Memurlardan zam teklifine olumsuz yanıt
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, hükümetin zam teklifine, "Rakam yeterli ve ikna edici değil" yanıtını verdi.
2017.08.21 17:47 - Son Güncellenme: 2017.08.21 17:49 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bugün hükümetin memura zam teklifini açıkladı. Hükümet memura 2018 için yüzde 3,5+3,5, 2019 için yüzde 4+5 zam teklifinde bulundu.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memura zammını enflasyona yedirmekten ziyade refahtan pay alabildiği zaman çıkış trafiği olmuş olacaktır" dedi.
Yalçın, "Rakam yeterli ve ikna edici değil. Bu noktada masanın imzaya hazırlanması kaleme mürekkep konulması için yeterli zaman var" açıklamasını yaptı.
İmzaya uygun değil
Yalçın şunları söyledi: "Teklif müzakereye uygun ama imzaya uygun değil. Teklif için teşekkür ediyoruz, ancak birkaç adım daha beklediğimizi ifade etmek istiyorum"