Memurlar OYAK kesintilerini geri istiyor
Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, askerlik hizmetini yedek subay olarak yapan eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarından Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) adı altında yapılan kesintilerin geri iade edilmesini için hükümetle pazarlığa oturacaklarını söyledi.
2012.04.16 13:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'yla sendikacılıkta yeni bir döneme girildiğini hatırlatan Şeker, 2,5 milyon çalışana ve 1,8 milyon emekli memura hitap eden toplu sözleşme görüşmelerinde sendika olarak yer alacaklarını ve hükümetle çetin bir pazarlık yapacaklarını söyledi. Masada eğitimci çalışanların haklarını savunacaklarını vurgulayan Şeker, hükümetten bazı taleplerde bulunacaklarını söyledi. Şeker, "Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ders ücretlerinde artış yapılmalı, kıdem aylığı göstergesi 20'den 100'e çıkarılmalı, toplu sözleşme ikramiyesi, 2012 yılında 90 TL, 2013 yılında 120 TL olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan bütün eğitim çalışanlarına, ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 250'si tutarında ikramiye ödenmelidir" diye konuştu.
Memurlar arasında eşitlik getirilmesini isteyen Şeker, memurların 4/A, 4/B ve 4/C gibi ayrıma tabi tutulmaması gerektiğini söyledi. Şeker, "4/C statüsündeki personel 12 ay süreyle istihdam edilmelidir. Mevcut ücretlerine 200 TL seyyanen zam yapılmalıdır. Eş, çocuk, giyecek ve yemek yardımından yararlandırılmalı, çalışmalarına esas sözleşmelerinden damga vergisi alınmamalıdır. 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle kadrolu statüye geçirilmelidir" dedi.