Memur-sen Bursa İl Temsilcisi Yünkül'den ek gösterge yorumu (ÖZEL HABER)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşamki Kabine Toplantısı'nın ardından 3600 ek gösterge açıklamasına Bursa'dan ilk yorum geldi. Memur-sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, "1 senedir talep ettikleri şekilde tüm memurları kapsayan hakkaniyetli bir düzenleme oldu" diye konuştu.
2022.06.07 09:52 - Son Güncellenme: 2022.06.07 11:25 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN
Dün akşam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her memur kesimine 3600 ek gösterge müjdesinin ardından Memur-sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül Bursada Bugün'e konuştu.

600 puanlık tüm memurları kapsayan düzenlemeyi 1 senedir talep ettiklerinin altını çizen Memur-sen Bursa İl Temsilcisi, Sağlık-sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, "Seçimlerden önce sayın Cumhurbaşkanı din görevlileri, öğretmenler, polisler ve hemşireler de olmak üzere 4 grupta artış yapılacağını açıklamıştı. Biz de toplu sözleşmelerde 1 sene içerisinde tüm memurları kapsayacak şekilde nihayete erdirilmesini talep etmiştik. Toplu sözleşmelerde bunun kararını aldırmıştık. Bakanlık ile yaptığımız görüşmede tekrardan talep etmiştik. 3 bin ek göstergesi olan 3600'e, 3600 olan 4200'e çıkmış oldu. Hiç göstergesi olmayan 600 gösterge almış oldu. Örneğin; Sağlık Bakanlığı'nda hemşire 3600 ek gösterge sahibi olacakken şube müdürü olan idarecinin 3 bin ek göstergede kalacak olması bir sıkıntıya neden olacaktı. 3600 ek göstergesi olan hekim arkadaşların bu düzenlemeden yararlanmadığı zaman hemşire arkadaşımızın 3600 ek gösterge almasıyla aynı puanda ek gösterge sahibi olacaklardı. Bu yönden baktığımızda 1 senedir talep ettiğimiz şekilde hakkaniyetli bir düzenleme oldu" ifadelerini kullandı.