Memur maaşına ayar

Memur maaşına ayar

Kamuda eşit işe eşit ücret konusunda Çalışma Bakanı Çelik'ten önemli açıklamalar geldi: Çalışma başlattık. Kurumlar arasındaki maaş farklılıklarını ortadan kaldıracağız

2011.10.10 10:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi
A
Memur maaşına ayar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur maaşları ile ilgili geniş bir çalışma başlattıklarını söyledi. Çelik, daire başkanı ve üstü makamlar, uzmanlar ve memurların durumlarının masaya yatırıldığını, kamu kurumları arasındaki maaş farklılıklarının ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini belirtti. Çelik, Sabah'ın, eşit işe eşit ücret çalışmasına ilişkin sorularını yanıtlarken, kamuda iki grubun ücret dengesizliği nedeniyle sıkıntı yaşadığını hatırlattı. Birinci grupta müsteşarlar, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, genel müdür yardımcıları, daire başkanları, il müdürleri ve uzmanlar olduğunu ifade eden Çelik, "Bu gruptakilerin maaş dengesizliği ek ödemelerden kaynaklanıyor" dedi.

KAZANILMIŞ HAKLAR VAR

Çelik, ikinci grubun ise kamu kurumlarında çalışan diğer memurlar olduğunu, bunların da aynı işi yapmalarına karşın çalıştıkları kurumlara bağlı olarak farklı maaşlar aldıklarını kaydetti. Yapılan çalışmanın bu gruplarının mağduriyetlerini gidermeye yönelik olduğunu kaydeden Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşit işe eşit ücret uygulaması hemen mi uygulamaya konulacak, yoksa yeni çalışmaya başlayanlar için mi geçerli olacağı konusunda çalışmalar devam ediyor. Mevcut çalışanların kazanılmış haklar var."

HEMEN BAŞLAYACAK

Bakan Çelik, kamuda yaşanan ücret adaletsizliğini bir örnekle anlattı. Çalışma Bakanlığı'ndaki bir uzman bin 900 bin lira alırken, hemen yanındaki bakanlıkta çalışanların farklı maaşlar aldıklarını söyleyen Çelik, "Başka kurumlarda 3 bin - 4 bin lira gibi maaşlar alıyorlar. Benim kurumumda ücret düşük, uzman tutamıyorum" diye konuştu. "657 sayılı yasada köklü bir değişiklik mi yapılacak?" sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı: "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ihtiyarladı, emeklilik süresi çoktan doldu. Ancak bu konuda diğer bakanlıkların da oturup yeni düzenlemeyi çalışması gerekiyor."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.10.10 10:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A