Melania Trump bu sözlerle veda etti

Melania Trump bu sözlerle veda etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi First Lady Melania Trump, Beyaz Saray'dan ayrılmasına saatler kala yayınladığı veda konuşmasında, "Şiddetin asla bir çözüm olmadığını ve asla haklı çıkarılamayacağını unutmayın" dedi.

2021.01.19 13:15 - Son Güncellenme: 2021.01.19 13:15 - Dünya
A
Melania Trump bu sözlerle veda etti

Melania Trump, ABD Başkanı Donald Trump'ın görevi Joe Biden'a devretmesine kısa bir süre kala ABD halkına veda etti. Melania Trump yayınladığı video mesajda, "Unutulmaz bir 4 yıldı. Donald ve ben Beyaz Saray'da zamanımızı tamamlarken, tüm insanları ve onların inanılmaz aşk, vatanseverlik ve kararlılık hikayelerini yüreğimde hissediyorum" dedi.

"Yaptığınız her şeyde tutkulu olun, ama şiddetin asla bir çözüm olmadığını ve asla haklı çıkarılamayacağını unutmayın" ifadelerini kullanan First Lady, "Bir aile olarak gelecek nesiller için umut ışığı olmayı ve cesaret, iyilik ve inanç ruhumuzla Amerika'nın ulusumuzu daha da yükseğe çıkarma mirasını sürdürebiliriz" diye konuştu.

Melania Trump Amerikan halkına, "Bu ülkenin tüm halkı sonsuza dek kalbimde olacak. Teşekkürler. Tanrı sizi ve Amerika Birleşik Devletleri'ni korusun" sözleriyle veda etti.ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden, yarın resmi olarak göreve başlayacak.

GELENEK BOZULDU

Normal şartlar altında, yemin töreni öncesinde yeni başkanın eskisini Beyaz Saray'da ziyaret etmesi ve kısa bir görüşme yapması geleneği mevcut. Bu görüşme sırasında da eski First Lady'nin yenisine Beyaz Turu yaptırması öngörülüyordu.

Ancak bu kez, Trump, Biden ile görüşmeyeceğini ve sabah erken saatlerde Beyaz Saray'dan ayrılacağını açıklaması bu geleneğin de bozulacağı anlamına geliyor.

MIAMI'YE YERLEŞECEKLERİ KONUŞULUYOR

Joe Biden'ın 20 Ocak'taki yemin töreni öncesi Beyaz Saray'ı boşaltmaya devam eden Donald Trump ve ailesinin Miami'den 32 milyon dolara aldığı eve yerleşmeye hazırlandığı aktarıldı. 

Başkan Trump ve First Lady Melania Trump'ın, Florida eyaletinin Miami kenti yakınlarındaki Palm Beach'te yer alan Mar-a-Lago golf kulübündeki konutlarına yerleşeceği belirtildi. 

CNN International'da yer alan haberde, ABD'nin mevcut başkanı Donald Trump'ın azil süreci sonrasında moralinin bozulduğu, odasından çok çıkmadığı ifade edildi. CNN'e konuşan Beyaz Saray yetkilisi, "Trump kendine acıma modunda" demişti. 

NE OLMUŞTU?

Trump yanlıları, 6 Ocak'ta seçimlerin tescili için Senato ve Temsilcilerinin ortak oturumunun yapıldığı Kongre binasını basmış ve olaylarda 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Kongre baskınının ardından Demokratlar, Trump'a yönelik azil sürecini başlatmış ve Trump'ın "halkı isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi 13 Ocak Çarşamba günü Temsilciler Meclisinde onaylanmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.19 13:15 - Son Güncellenme: 2021.01.19 13:15 - Kübra Coşar-pasif
A