Meksika çok şiddetli deprem

Meksika çok şiddetli deprem

Meksika'da şiddetli bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü depremin büyüklüğünü önce 7,9 olarak açıkladı, ardından 7.6 olara düzeltti. Meksika Sismoloji Enstitüsü ise depremin büyüklüğü 6,5 olarak açıkladı.

2012.03.20 20:37 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Meksika çok şiddetli deprem

Başkent Mexico City'de hissedilen ve kentte paniğe neden olduğu belirtilen kuvvetli sarsıntının merkez üssünün ülkenin güneyindeki Guerrero'da olduğu kaydedildi. İlk belirlemelere göre depremin başkentte herhangi bir hasara yol açmadığı bildiriliyor.

ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü, depremin büyüklüğünün Richter ölçeğine göre 7,9 olduğunu açıkladı.  Ardından merkez depremin büyüklüğü 7.6 olarak revize ederek depremin merkez üssünün Oaxaca bölgesinde olduğunu ve Acapulco kenti yakınlarında meydana geldiğini açıkladı.

Meksika Sismoloji Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü  6,5 olarak açıkladı. Meksika Ulusal Sismolojik Araştırmalar Merkezi ise depremin 10 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi.

Başkent Mexico City'de hissedilen depremin kentte paniğe neden olduğu, halkın sokağa döküldüğü, telefon hatlarının kesildiği belirtildi.

ALTI BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇILAR

Depremin ardından, başkent Mexico City'de artçı sarsıntılar yaşandığı belirtiliyor. Merkez üssü Guerrero Eyaleti'nde olduğu bildirilen ilk depremin ardından, Mexico City'de hissedilen güçlü bir artçı sarsıntı meydana geldi. Devlet Başkanı Felipe Calderon, Twitter hesabına gönderdiği mesajlarda ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını duyurdu.

Mexico City Belediye Başkanı Marcelo Ebrard da kentin su ve diğer önemli altyapı sistemlerinde herhangi bir sorun olmadığını kaydetti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.03.20 20:37 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A