Mehter İtalyanlara İstiklal Marşı söyletti

Mehter İtalyanlara İstiklal Marşı söyletti

Bursa Mehter Takımı, İtalya'nın Modena şehrinde gerçekleştirilen Askeri Bandolar Festivali'nde Türkiye'yi ikinci kez temsil etti. Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Ekibi'nin de eşlik ettiği Bursa Mehter Takımı, tarihi ve folklorik yapısıyla İtalyanları büyüledi.

2011.07.16 11:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Mehter İtalyanlara İstiklal Marşı söyletti

Dünyanın önde gelen organizasyonlarından Askeri Bandolar Festivali'nin 20.'sine, Bursa Mehter Takımı İtalyan halkının yoğun isteği üzerine 2008 yılından sonra ikinci kez davet edildi. Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Ekibi'nin de eşlik ettiği Bursa Mehter Takımı, tarihi ve folklorik yapısıyla İtalyanları adeta büyüledi. Her konserinde alkış yağmuruna tutulan mehter takımını izlemek için, Modena ve çevre kentlerden de çok sayıda Türk izleyici festivale katıldı.
'Amazing Grace' adlı eseri, festivale katılan tüm ülkeler birlikte düet yaparak icra etti. Mehterbaşı Celalettin Altuntaş'ın yönetiminde çalınan İstiklal Marşı'na ise İtalyan çocuklardan oluşan 80 kişilik koro eşlik etti.
Bursa Mehter Takımı Başkanı Mesut Özkeser ise, "Üç yıl önce olduğu gibi bu yıl da İtalya'da gördüğümüz bu olağanüstü ilgi bizleri çok sevindirdi ve duygulandırdı. Bu seyahat için bize destek olan Vali'miz Şehabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Recep Altepe'ye şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2011.07.16 11:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A