Mehmet Muş: Enflasyon 2024'te tamamen kontrol altına alınmış olacak
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "2024 ile beraber tamamen enflasyon kontrol altına alınmış olacak. Bu rakamlar Türkiye'nin aslında ekonomisinin sağlam temellerde olduğunu, yatırımlar yapılabileceğini göstermektir. Ülkemizin ekonomisine güvenebilirsiniz." dedi.
2022.12.28 00:52 - Son Güncellenme: 2022.12.28 00:53 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) bu yıl "Yeşil Gelecek" sloganıyla Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği "Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"ne katıldı.
Muş, törende, Gaziantep'in bölge şehirleriyle mukayese edildiğinde büyük bir atılım gösterdiğini ve bu yıl 10 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını söyledi.
"SON RAKAMLARI CUMHURBAŞKANIMIZIN KATILIMIYLA AÇIKLAMIŞ OLACAĞIZ"
Dünyadaki gelişmelerin başta salgın ve Ukrayna-Rusya savaşı olmak üzere fiyatlandırma yaşattığını anlatan Muş, şunları kaydetti:
"Farklı zamanlarda çeşitli propagandalar yapılıyor, açıklama yapılıyor farklı kesim ve çevrelerden. Şimdi böyle bir ortamdan geçiyorken Türkiye'nin attığı adımları ve başarıları değerlendirmek lazım. Türkiye artık çevresindeki ülkelerle çok ticari hacmi olan bir ülke ama stabil değil. Stabil olmayan şartlar içinde Türkiye bu adımları atıyor. Türkiye'nin bu yıl koymuş olduğu ihracat hedefini yakalaması bize önümüzdeki dönemde yeni hedefleri yakalamak için bir motivasyon oluşturur. 2 Ocak Salı günü netleşmiş son rakamları Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıklamış olacağız. Dolayısıyla Türkiye, hem mal hem hizmet ihracatında hiç yaşamadığı rekor rakamları yakalamış olacak. Bu rakamların gerisinde değil üzerine koyarak ilerleme hedefimiz var."
Muş, Türkiye'nin döviz girdisini üreterek sağladığına işaret ederek, sıcak paraya dayalı yatırımların gelebileceğini, borsaya girebileceğini söyledi.