Mehmet Ceyhan kapanma öncesi şehirler arası göçlere dikkat çekti

Mehmet Ceyhan kapanma öncesi şehirler arası göçlere dikkat çekti

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan tam kapanma öncesi yaşanan iller arası seyahat yoğunluğu nedeniyle tatil yörelerinde vakaların artacağını söyledi. 17 gün sonraki geri dönüşler için de uyardı: Dönüşler kademeli olmalı, yoksa kapanma bir işe yaramaz.

2021.04.30 00:17 - Son Güncellenme: 2021.04.30 01:10 - Güncel
A
Mehmet Ceyhan kapanma öncesi şehirler arası göçlere dikkat çekti
06:40 Profesör Ceyhan: Nüfusun yüzde 60'ı aşılanmadan maske çıkmayacak

İLGİLİ VİDEO

Profesör Ceyhan: Nüfusun yüzde 60'ı aşılanmadan maske çıkmayacak

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN TÜRK'te soruları yanıtladı. Gündem 17 günlük tam kapanmaydı.

Prof. Dr. Ceyhan tam kapanma kararı sonrası İstanbul'dan diğer şehirlere yapılan yoğun seyahatin vaka sayılarını artıracağını vurguladı: Otogarlardaki işte insanların tıklım tıklım. Bu görüntülerle seyahat yasağından elde etmek istediğimiz faydayı zaten kaybettik. Tatil yöreleri zaten bir vaka artışıyla karşılaşacak.

Ceyhan, tam kapanma bittiğinde iller arası geri dönüşlerin kademeli olarak yapılması gerektiğinin altını çizdi: Bir güne iki güne bunların dönüşlerini sığdırırsak kesin benzer tablolarla karşılaşacağız zaten. Yoksa aynı görüntülerle dediğim gibi boşuna 17 gün eve kapanmış oluruz başka bir şeye yaramaz.

DÖRDÜNCÜ DALGA UYARISI

Mehmet Ceyhan, 17 gün sonra kısıtlamaların birden bire kaldırılmaması gerektiğini belirterek "Mesela martın başında yaptığımız gibi birden bire okulları açıp, esnafın iş yerlerini açıp hepsini birden 18'inde yaparsak eğer hiç şüpheniz olmasın daha büyük bir dördüncü dalga yaşayabiliriz çünkü aşılama oranlarımız çok düşük henüz." dedi.

İSTANBUL İÇİN UMUTLU KONUŞTU

Ceyhan, tam kapanmanın sağlayacağı avantajlara da değinerek "Toplu taşımadaki kalabalığın önleneceğini söyledi. Seyahat yasağının getirilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. İstanbul için de önemli bir açıklama yaptı: Muhtemelen İstanbul'da daha ciddi bir vaka azalması göreceğiz, çünkü kalabalık azalacak toplu taşıma araçları kullanılmayacak, iş yerlerinin önemli bir kısmı kapalı olacak." diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.04.30 00:17 - Son Güncellenme: 2021.04.30 01:10 - Kübra Coşar-pasif
A