Mega projelerin geleceği "agrega'ya" bağlı

Mega projelerin geleceği "agrega'ya" bağlı

AGÜB Başkan Yardımcısı Beşir Kemal Ustaoğlu, mega projelerin gerçekleştirilmesi için agrega ihtiyacının en az 4 kat artacağını belirtti.

2013.04.17 16:43 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:43 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Mega projelerin geleceği "agrega'ya" bağlı

 


AGÜB (Agrega Üreticileri Birliği) başkan yardımcısı Beşir Kemal Ustaoğlu hükümetin önemle üzerinde durduğu Kentsel Dönüşüm, 3. Köprü, Kanal İstanbul, 3. Havaalanı, Körfez Geçişi, Kuzey Marmara Otoyolu gibi mega projelerin gerçekleştirilmesi için agrega ihtiyacının en az 4 kat artacağını belirtti. İnşaat sektörünün bu kadar büyüyecek olması nedeni ile agrega üreticilerinin artacak olan bu talebin karşılanması için hükümet yetkilileri ile görüşmelere devam ettiğini söyledi.

İnşaat sektöründe ve birçok sanayide kullanılan, yeryüzünden çıkarılan ve kırıldıktan sonra boyutlarına göre tasnif edilen kırmataş teknik alanda AGREGA olarak bilinmektedir. İnsan yaşamının temel ihtiyacı olan barınma, ulaşım, altyapı, sağlık, eğitim gibi yapılaşmaların ana hammaddesi olan agrega aynı zamanda ekonomiyi büyütmek, ülkede refahı arttırmak ve modern yaşam için çok önemli bir madendir.
Taş devrinden bugüne insan hayatında devamlı kullanılan tek şey taştır. Üstelik modernleşen dünyamızda taşa, dolayısı ile agregaya olan ihtiyaç her gün hızla artmaktadır. Taş devrinden günümüze kadar taş kullanımı kesintisiz olarak devam etmiştir ve edecektir. Agrega (kırmataş) ve agrega kökenli (çimento) yapı ürünleri her yerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Artan nüfus ve hızlı kentleşmeye paralel olarak agrega ve türevlerine olan ihtiyaç da hızla artmaktadır.

TÜRKONFED'e bağlı YÜF (Yapı Üreticileri Federasyonu) üyesi olan Agrega Üreticileri Birliği (AGÜB)'ün misyonu, deprem kuşağında yer alan yurdumuzda, beton üretiminde büyük yeri olan agreganın kritik önemini vurgulayarak, sektörü ilgilendiren yasal düzenlemelerin yapılmasında öncülük etmek, üreticilerin karşılaştıkları teknik ve hukuki sorunların çözümüne katkıda bulunmak, çevreye saygılı ve kaliteli agrega üretimine teşvik etmektir. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.17 16:43 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:43 - HABER MERKEZİ
A