MEDVEDEV'İN HAYALİNDEKİ MESLEK
Başbakanlığı bıraktıktan sonra kariyerine sürpriz bir meslekte devam edecek olan Medvedev ne yapacak?
2011.04.26 11:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
Rusya Devlet Başkaın Dimitri Medvedev, dün Moskova'daki Dzohd TV kanalını ziyaret etti. Burada çalışanlarla sohbet eden Medvedev, devlet başkanlığından ayrılmasının ardından kariyerine nasıl devam edeceğine ilişkin soruyu cevapladı.
Medvedev, devlet başkanlığı görevini tamamlamasından sonra inzivaya çekilmeyeceğini faal olarak çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Doğruyu söylemek gerekirse, ne yapacağımız bilmiyorum. Fakat bir iş bulacağımdan eminim. Bu iş ilgi çekici olacak" dedi.
Yeni teknolojilere çok büyük bir merakı olduğunu ifade eden Medvedev, "Mesela burada gördüğüm herşey bana keyif veriyor. Skolkovo'da öğretmenlik yapmak isterdim. Başka yerlerde de ders vermek isterdim, çünkü gerek olumlu, gerek olumsuz taraflarıyla olsun, bir siyasetçi ülkeyi yönetme tecrübesini paylaşmalı" diye konuştu.
Bundan sonraki işinin teknolojiyle alakalı olabileceğini ifade eden Medvedev, "Skolkovo veya başka araştırma merkezlerinde çaışarak, yeni bir teknolojiyi anlatmak isterim" dedi.
HABERTÜRK