MEDİCAL PARK ONKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ YENİLEDİ

MEDİCAL PARK ONKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ YENİLEDİ

Bursa Medical Park Hastanesi'nin tıbbi onkoloji bölümü yeni yüzüyle hastalarına hizmet vermeye başladı.

2011.01.29 17:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
MEDİCAL PARK ONKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ YENİLEDİ

Fomara Meydanı'nda 21 bin 200 metrekarelik alanda kurulu olan 21 katlı ve 214 yatak kapasiteli Medical Park Hastanesi, tıbbi onkoloji bölümünü yeniledi. Teknolojik ekipmanları geliştirerek Bursalı hastaları ağırlamaya başlayan Medical Park Onkoloji Bölümü açıldı. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Aslan ile kadrosunu güçlendirdiklerini belirten Medical Park Genel Müdürü Necip Kozalı, Bursa için önemli bir yatırımı faaliyete geçirdiklerini söyledi.
Tıbbi Onkoloji Bölümü'nde incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa'da her geçen gün sağlık yatırımların arttığını söyleyerek, "Böyle bir sağlık hizmetinin faaliyete geçmesinden memnunuz. Bursa her gün değer artan bir şehir haline geliyor. Tıp turizminde de öne çıkması gereken bir il. Bu yatırımlar bu öne çıkmanın bir göstergesidir. Kamu olarak da bu tür yatırımları destekleyeceğiz. Kamuya da her türlü desteğe hazırız" diye konuştu.
Doç. Dr. Arslan, bölümün günde 40 hastaya hizmet verebileceğini belirterek, "Kanser hastalığı gittikçe artmakta. 2030 yılında kanser hastalığının dünya için en önemli problem olacağı tahmin ediliyor. Bu yatırımların bir an önce başlatılarak, buna ülke olarak hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.
Bursalı hastalara poliklinik ve yataklı hasta bakım hizmeti verecek tıbbi onkoloji bölümünde 19 kemoterapi ve 11 yatak bulunduğu öğrenildi.
 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2011.01.29 17:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A