Meclis, yeni yasama yılına başlıyor

Meclis, yeni yasama yılına başlıyor

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle saat 14.00'te toplanacak. Meclis Başkanı Şentop, yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

2022.10.01 13:14 - Son Güncellenme: 2022.10.02 10:35 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Meclis, yeni yasama yılına başlıyor

TBMM'nin yeni yasama yılı 3 aylık aranın ardından başlıyor. 27. Dönem 6. Yasama yılı saat 14.00'teki Genel Kurul ile başlayacak. 

Özel gündemle başlayacak oturumu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop yönetecek.

ŞENTOP ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI

Şentop, yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMA YAPACAK

Yeni yasama yılının açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Yeni dönem mesajlarını Meclis kürsüsünden verecek.

ÇOK SAYIDA YASA TEKLİFİ GÖRÜŞÜLECEK

Dezenformasyonla mücadele, milyonları ilgilendiren ekonomi torba teklifi, yeni dönem bütçe yasası, tezkereler ve daha onlarcası.

6. yasama yılında TBMM, tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşayacak.

TBMM'DE 2 YIL SONRA RESEPSİYON

Meclis Başkanı Şentop, akşam da yeni yasama yılı nedeniyle geleneksel resepsiyona ev sahipliği yapacak.

Salgın nedeniyle 2 yıldır yapılamayan resepsiyonda milletvekillileri, bakanlar, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve büyükelçiler bir araya gelecek.

PARTİLERİN İLK GRUP TOPLANTILARI 4 EKİM'DE

Partilerin ilk grup toplantıları da salı günü yapılacak.

Meclis'e 17 Ekim'e kadar 2023 yılı Bütçe Kanunu teklifi gelecek.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2022.10.01 13:14 - Son Güncellenme: 2022.10.02 10:35 - HABER MERKEZİ
A