Meclis üyesini 'yanlış kişiyi kaçırmışız' diyerek serbest bıraktılar!
Kimliği belirsiz kişiler tarafından iki gün önce kaçırılan CHP Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi işadamı Ersel Yazıcı zanlılar tarafından serbest bırakıldı. Yazıcı'nın gözlerini bağlayan darp eden şüphelilerin 'Yanlış kişiyi kaçırmışız' diyerek işadamını bıraktığı belirlendi.
2014.09.04 18:13 - Son Güncellenme: 2014.09.04 18:13 - Yaşam - HABER MERKEZİ
İnşaat işleri yapan Üçsel Group isimli şirketin sahibi Belediye Meclis Üyesi Ersel Yazıcı, önceki gün saat 09.00 sıralarında Büyükçekmece'deki evinden çıktıktan sonra aracının önünü Tepecik Yolu'nda kesen silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine giden polisler Ersel Yazıcı'nın otomobilini bulmuş ancak kendisinin izine rastlamamıştı.
Ersel Yazıcı önceki akşam geç saatlerde kendisini kaçıran kişiler tarafından serbest bırakıldı. Yazıcı polise verdiği ifadede kendisini kaçıran kişilerin gözlerini bağladığını ve şiddet uyguladığını belirterek, "Kaçıran gruptan bir kişi geldi. 'Yanlış kişiyi kaçırmışsınız' dedi. Daha sonra beni araca bindirip boş bir arazide bıraktılar" dedi. Asayiş Şube Müdürlüğü Ersel Yazıcı'yı bulabilmek için özel bir ekip kurmuştu. Polis şimdi Meclis Üyesi Yazıcı'yı kaçıranları arıyor.
AKGÜN'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de yaptığı yazılı açıklamada, kaçırıldıktan serbest bırakılan Yazıcı ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Komisyon toplantısına katılmak için 2 Eylül'de evinden çıktığı sırada silahlı 4 kişi tarafından kaçırılan ve yaklaşık 40 saat sonra serbest bırakılan Yazıcı'nın yaşadığı talihsiz olayın çok üzücü olduğunu belirten Akgün, şunları kaydetti:
"Meclis üyemiz Yazıcı'yı kaçıranlar, polisin başarılı ve aralıksız çalışması sonucu arkadaşımızı bırakıp kaçmışlardır. Kaçıranların yakalanmasıyla ilgili çalışma, polis tarafından çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Arkadaşımızın
sağ salim aramıza dönmesi, bizleri son derece mutlu etti. Başta Ersel kardeşimiz ve ailesi olmak üzere, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyelerine, Büyükçekmece ailesine geçmiş olsun.
Arkadaşımızın kaçırıldığı andan itibaren büyük bir özveri ile çalışan, olayın aydınlatılması için aralıksız mesai yapan başta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Vali Selami Altınok, Büyükçekmece İlçe Emniyet
Müdürü Murat Başıbüyük ve polis teşkilatımızın bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. Umarım bir daha böyle talihsiz ve üzücü olaylar yaşanmaz."ını alarak yeni genel sekreter seçilmişti.