Meclis'te 1 Mayıs gerginliği

Meclis'te 1 Mayıs gerginliği

Süleyman Çelebi, AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın'a gaz bombası vermek istedi.

2013.05.02 16:34 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Meclis'te 1 Mayıs gerginliği

CHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için 1 Mayıs'ta meydana gelen olaylara ilişkin araştırma önergesinin, bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi. TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener Başkanlığı'nda toplandı. TBMM Genel Kurulu'nda, CHP milletvekilleri, Taksim'deki 1 Mayıs gösterilerine ilişkin fotoğraflar göstererek, polisin göstericilere müdahalesini protesto etti.

DEVLET TERÖRÜ
Öneri lehinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İstanbul'un dün bir kaos ve devlet terörü yaşadığını, sıkıyönetim koşullarının bile ötesinde bir uygulamaya maruz kaldığını söyledi.

İstanbul halkının abluka altına alındığını ifade eden Çelebi, köprülerin, toplu taşımanın, İstanbul halkına kapatıldığını belirtti.
''BİR TARAFTA BARIŞ DİYORLAR, İŞÇİLERLE SAVAŞ VAR''
Çelebi, Hükümet'in, işçilere, emekçilere, halka, 1 Mayıs'a saldırmaya devam ettiğini savunarak, ''Bu saldırılar, AKP'nin işçi ve emekçi düşmanı tavrını, bir kez daha ortaya konmuştur. 'Orantılı güç kullandık' diyen İstanbul Valisi, kimsenin Taksim'deki çukurlara düşmemesinin haklı gururunu yaşarken, emekçiler gazlı, coplu polis şiddetinden hastanelere kaldırıldı. Taksim'de çukurlar korundu, insanlar korunmadı. Bir tarafta barış diyen, diğer tarafta işçilere savaş açan iktidar var ortada'' diye konuştu.
''BU GAZ BOMBALARINI KOKLAYIN''
İstanbul'dan 1 Mayıs görüntülerinin yer aldığı fotoğrafları ve gaz bombasını gösteren Çelebi, ''Dünkü gaz bombalarınız, koklamanızı istiyorum, durabilecek misiniz? Dün o meydandaki gaz bombaları, hurdacılar tarafından böyle toplandı. Fransa, Güney Kore, Hindistan, Rusya ve Türkiye'deki 1 Mayıs. Bu fotoğraflardan utanın'' diye seslendi.

CHP'Lİ VEKİL AK PARTİLİ VEKİLE GAZ BOMBASI VERDİ
Konuşmasının ardından Çelebi, elindeki gaz bombasını, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'a vermek istedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 16:34 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:34 - HABER MERKEZİ
A