MEB duyurdu: Müdür atamaları yönetmeliğinde değişiklik

MEB duyurdu: Müdür atamaları yönetmeliğinde değişiklik

MEB, Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde önemli bir değişiklik gerçekleştirdi. Yapılan değişiklikle birlikte, daha önce yöneticilik görevinde bulunan ve sonrasında öğretmen olarak görev yapan kişiler, yeniden ve ilk defa görevlendirmelerden sonra duyuru yapıldığında tekrar yöneticilik görevine başvurabilecekler.

2024.03.01 14:59 - Son Güncellenme: 2024.03.01 15:02 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
MEB duyurdu: Müdür atamaları yönetmeliğinde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı, Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere giderek, eğitim kurumlarındaki yönetici görevlendirmelerinde yeni düzenlemelere geçti. Bu değişikliklerle birlikte, daha önce yöneticilik görevinde bulunan öğretmenlerin, yeniden veya ilk defa görevlendirilmelerinden sonra başvuruda bulunabilecekleri, ancak bu başvuruların en az bir yıl yönetici olarak görev yapmış olma şartına bağlı olduğu belirtildi.

Yapılan değişikliklere göre, başvuruda bulunanların görevlendirilmeleri, yönetmeliğin yeniden yönetici olarak görevlendirme hükümlerine göre gerçekleştirilecek. İller arası isteğe bağlı olarak yöneticilik görevinden ayrılanlar, "yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi" kapsamında başvuruda bulunabilecekler.

ÖNCELİKLER VAR

Öte yandan, anaokulu, ilkokul ve imam hatip ortaokullarında müdür görevlendirmelerinde okul öncesi, sınıf öğretmenliği ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine öncelik tanınacağı belirtildi. Benzer şekilde, imam hatip liselerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden, imam hatip ortaokullarına ise imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenlerinden müdür olarak görevlendirme yapılabilmesine olanak sağlandı.

Ayrıca, bilim ve sanat merkezlerinde görev yapmış öğretmenlerden, bilim ve sanat merkezlerine müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görevlendirilecek olanlara ek puan verilmesi ve yönetici olarak yeniden görevlendirilecek müdür adaylarına ek puan sağlanması gibi önemli düzenlemeler de yapıldı.

Müdür yardımcısı görevlendirmelerinde ise kadın önceliği ve alan önceliği ayrı ayrı değerlendirilecek, aynı eğitim kurumunda her iki önceliğin olması durumunda ise öncelikli aday puan üstünlüğüne göre belirleneceği ifade edildi. Özel eğitim öğretmenlerinin özel eğitim normu bulunan eğitim kurumlarına yönetici olarak görevlendirilmesine yönelik düzenlemelerin de yapıldığı vurgulandı.

Son olarak, yönetici görevlendirme başvuru sıralamasının "yeniden görevlendirme", "ilk defa görevlendirme" ve "yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi" şeklinde sıralandığına dikkat çekildi.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.03.01 14:59 - Son Güncellenme: 2024.03.01 15:02 - HABER MERKEZİ
A