MEB Bakanı Yılmaz: Okullar 3 Ekim'de açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı okulların geç açılacağı iddialarını yalanladı.MEB, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016'da başlayacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılının 19 Eylül 2016'da başlayacağı bildirilen açıklamada, MEB ile ilgili her türlü resmi açıklamanın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince yapıldığı, bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi istendi.
2016.07.27 12:37 - Son Güncellenme: 2016.07.27 14:24 - Eğitim - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Darbeci askerlerden, askeri öğrencilere baskı ve işkence
15 Temmuz darbe girişimi sonrası çok sayıda öğretmenin lisansı iptal edilmiş birçok özel okul kapatılmıştı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "İçinde bulunduğumuz durumda okulların açılması 1-2 hafta ertelenebilir ve öyle olacak. Okullar 3 Ekim tarihine kadar açılmış olacak" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI!
Bu gelişme üzerine bakanlık açıklama yaptı. Okulların 19.09.2016 tarihinde başlayacağını bildirdi.
İŞTE O AÇIKLAMA!
"Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19.09.2016 tarihinde başlayacaktır.
Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."