MasterChef'te finale kalan 2 isim belli oldu

MasterChef'te finale kalan 2 isim belli oldu

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'nin 132. bölümünde Serhat ve Emir düellosu yaşandı. Emir yarışmaya veda ederken finalde yarışacak iki isim Barbaros ve Serhat oldu.

2020.12.30 08:48 - Son Güncellenme: 2020.12.30 08:48 - Medya - HABER MERKEZİ
A
MasterChef'te finale kalan 2 isim belli oldu

MasterChef Türkiye'de yarışmacılar tereyağlı konseptine uygun yemekler hazırladı. Emir ve Serhat ilk oyunda başlangıç yemeğini yapmaya çalıştı. Bir saat sürenin ardından şefler yemeklerin tadına baktı ve Serhat 24 puan alarak ilk oyunu kazandı. Emir'in toplam puanı ise 20 oldu.

İkinci oyunda ise ana ürün için yarışmacılar bu kez tereyağı konseptine göre ana yemek yapmaya çalıştı. Sürenin ardından şefler yemeklerin tadına baktı. Oyun sonunda Serhat toplam 43 puan alırken, Emir'in puanı 45 oldu.

Üçüncü ve son oyunda ise bu kez tatlı yemeği için yarışmacılar tezgah başına geçti. Bu yemek için de özel tariflerini hazırlayan yarışmacıların yaptıkları yemeklerin tadına şefler baktı.
Şeflerin yaptığı tadımın ardından Serhat toplam 67 puana yükseldi. Emir ise 63 puanda kaldı. MasterChef'ten elenen Emir böylece üçüncülüğe adını yazdırdı.

MasterChef üçüncüsü olan Emir, yaptığı duygusal konuşmayla izleyenleri derinden etkiledi. Emir, "Ben kendime bir söz vermiştim. MasterChef finaline geldiğimde eksik olan yönüme çalışacağım ve onu yapacağım diye. Ama ben eğer o baklavayı açamıyorsam kupayı almaya hak kazanmıyorum demek ki. Belki büyük bir risk ama benim içim rahat etmezdi. Onlar finalde olmayı hak ediyormuş. Yarışmaya ilk geldiğimde kadın düşmanı yaftası oluşmuştu. Buna çok üzülmüştüm. Annem çok üzülecek birazcık. Beni kadınlar yetiştirdi ama babamın oğluyum. Babam bir şampiyondu. Onun gibi olmak istiyordum. Ne mutlu bana ki bir sürü sevenim oldu. " dedi.

MasterChef büyük finali 3 Ocak Pazar akşamı ekranlara gelecek. Serhat ve Barbaros finalinde şampiyon belli olacak.

MASTERCHEF FİNALİ NE ZAMAN

MasterChef Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleşecek ve büyük final iki gün sürecek. İlk gün, 2 Ocak Cumartesi günü yaratıcılık üzerine üç oyun oynanacak. Bunlardan bir tanesinde sadece dört temel ürün kullanılarak yapılan bir ana yemek olacak. İkinci oyunda MasterChef'e geldikleri tabağın aynısını yapacaklar. Üçüncü oyunda ise hayatlarını değiştiren yemeği yapmaları istenecek. 3 Ocak Pazar günü ise iki finalist bir menü çıkaracak. Canlı olarak yapılacak bölümde ise yarışmacılar kendi imza yemeklerini yapacak. Cumartesi günü yapılan oyunlardan kazanılan puanlar, Pazar gününe aktarılacak. Canlı yayında yapılacak son oyunla birlikte MasterChef Türkiye 2020 şampiyonu belli olacak.

MASTERCHEF EMİR KİMDİR?

1994 yılında İzmir'de dünyaya gelen MasterChef Emir Elidemir 26 yaşında. Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun oldu, üniversite eğitimini Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde tamamladı. Lisans eğitimi boyunca Fransa, Hollanda ve Amerika'da staj yapan Elidemir, Lyon şehrinde Les Trois Domes (1 michelin) , Amsterdam şehrinde Moshik (2 michelin) , Pensacola şehrinde Type olmak üzere toplam üçer ay olmak suretiyle üç farklı staj yaparak kariyer geçmişine farklı tecrübeler kazandı. 2018'de üniversiteden mezun olduktan sonra New York'ta, Benno Restarant'ta (1 michelin) 1 sene boyunca Chef de Partie pozisyonunda çalışıp Türkiye'ye geri dönen Emir Elidemir, İstanbuldaki 2.5 aylık Nicole Restaurant deneyiminden sonra 1 ay kadar Cunda Otel'in mutfak şefliğini üstlendi. Ağustos ayında Masterchef'e katılabilmek için görevinden istifa eden Emir Elidemir, yeni sezonun ana kadrosunda yer almaya hak kazanan 16 yarışmacıdan biri olmakta kalmadı, final için mücadele eden 4 isim arasına girmeyi başardı.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2020.12.30 08:48 - Son Güncellenme: 2020.12.30 08:48 - HABER MERKEZİ
A