Marmarabirlik'ten Orhangazi'ye yeni hizmet binası
Marmarabirlik tarafından Orhangazi'de yapılacak olan yeni depo ve hizmet binası inşaatı başladı.
2011.09.14 12:39 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Marmarabirlik tarafından Orhangazi'de Çeltikçi köyü altında 3 yıl önce satın alınan 25 bin metrekarelik araziye inşa edilecek yeni tesisler ve hizmet binasının inşaatına başlandı. 3 milyon 335 bin TL'lik fiyat teklifi ile ihaleyi Engin Çelik inşaat firması almıştı. Firma, Çeltikçi altındaki yerde hafriyat çalışmalarını hızlandırdı. Şantiyesini kuran ve çalışmalara hızlı bir şekilde başlayan firmanın yetkilileri, tesisi bir yıl içinde tamamlayıp teslim edeceklerini söyledi.
Orhangazi'ye kazandırılacak tesiste gıda standartlarına uygun hijyenik cam takviyeli polyester tanklar bulunacak. Depo ISO 22000 gıda güvenliği normlarına göre işletilecek.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Orhangazi Kooperatifi'nin çalışma bölgesinde tahmini üretim miktarının 20 bin ton olduğunu, ancak kooperatife gelen miktarın çok düşük kaldığını belirterek, 'Orhangazi Kooperatifi'mizin daha iyi hizmet verebilmesi ve ayakta durabilmesi için ortaklarının daha düzenli ürün vermeleri gerekiyor" dedi.