Marmara Muhtarlar Federasyon Başkanı Ferruh Sevimgil: Bursa'da kadın muhtar sayısı çok arttı

Marmara Muhtarlar Federasyon Başkanı Ferruh Sevimgil: Bursa'da kadın muhtar sayısı çok arttı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde mahallelerde seçilen muhtarların birçoğunda değişim görüldü. Marmara Muhtarlar Federasyon Başkanı Ferruh Sevimgil, Bursa'da muhtarlık seçim sonuçlarıyla ilgili Bursada Bugün'e özel değerlendirmelerde bulundu.

2024.04.18 14:24 - Son Güncellenme: 2024.04.18 14:27 - Güncel - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Marmara Muhtarlar Federasyon Başkanı Ferruh Sevimgil: Bursa'da kadın muhtar sayısı çok arttı

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

31 Mart Yerel seçimleri sonuçlandı. Bursa'da seçim sonucunda seçilen mahalle muhtarları da mazbatalarını almaya başladı. Marmara Muhtarlar Federasyon Başkanı Ferruh Sevimgil, seçim sonuçları ve muhtarlarda görülen değişim hakkında Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu. Sevimgil, "Adayların aralarındaki rekabet arttıkça daha güzel hizmetler gelir" dedi.

"KADIN MUHTAR SAYISI ÇOK ARTTI"

Osmangazi'de yaklaşık 54 muhtarın değiştiğini söyleyen Marmara Muhtarlar Federasyon Başkanı Ferruh Sevimgil, "Bursa'da muhtarlarda çok değişim oldu. Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer gibi ilçelerde büyük değişimler oldu. En büyük değişim, kadın muhtarlarda oldu, kadın muhtar sayısı çok arttı. Bu çok iyi bir şey" açıklamalarında bulundu. Kadın muhtarların artmasındaki en büyük etkenin rekabet olduğunu belirten Sevimgil, "Eskiden 'yapamam edemem' deniyordu. Alttan yetişen gençlerde 'Ben yaparım, başarırım' düşüncesi çıktı. Benim arzu ettiğim daha fazla kadın muhtarlarımızın olması. Gençlerin bu işe daha başka türlü bakması çok güzel. Kendi aralarında rekabet arttıkça daha güzel hizmetler gelir" şeklinde konuştu.

"İNSANLARA DOST OLARAK BAKAN BU GÖREVİ KAZANIR"

Genç muhtarların arttığını söyleyen Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ferruh Sevimgil, "Daha iyi hizmet verebilmek için gençler bu işe önem verdi. İnsanlara dost olarak bakıp işini sevgiyle yapan bu görevi kazanır. Maddi yönden ele alacaksak muhtarların Bağ-kur'unu devlet ödüyor, maaşları iyi. Tabii paraya tamah edenler 2. dönemde kaybediyor. Öne çıkan, hizmeti iyi yapan olmak lazım. Hizmeti ve insanlara sevgiyi esas alıp gönüllü kuruluşlarla çalışmak lazım. Mahalleyi, fakiri tanıyıp bunlarla ilgili çalışmalar yapılmalı ve yardımların nereye gittiğinin takibi yapılmalı" açıklamalarında bulundu.

"BU İŞ PARA DEĞİL GÖNÜL İŞİDİR"

Sevimgil, "Halk tepkiyi sandıkta veriyor. Görevini yerine getiren muhtar hiç adaysız seçime girdi. Çünkü işini düzgün yapan muhtar karşısında aday görmedi. Seçimde çok aday varsa demek ki mahallede sorun vardır, düzgün hizmet yoktur. Bazen 4-5 aday çıkıyor. Bir yerde 16 aday çıktı. Birisi illa seçiliyor. Mahalle halkı seni severse, kendini gösterirsen seni seçerler, sana bakarlar, devam etmeni ya da seçilmeni istiyorlarsa sana yardımcı olurlar. Bu iş para işi değildir, gönül işidir" dedi.

"VATANDAŞ EN İYİ MÜRACAATI MUHTARLIĞA EDER"

Sosyal medyada muhtarlıkların kaldırılması gerektiği ilgili yorumlara üzüldüğünü belirten Sevimgil, "Bazen sosyal medyadan 'Muhtarlık kalsın, ne işe yarıyor' yazanları görüyorum. Muhtarlığın kalkması demek, oradaki fakirin fukaranın sıkıntısı demektir, onlar nereye müracaat edecek? En iyi müracaatı muhtarlığa ederler. Muhtar her vatandaşa yardımcı olur. Muhtarların da böyle düşünerek muhtarlık yapmaları gerekiyor" dedi. Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ferruh Sevimgil, son olarak gençlere fırsat verilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.04.18 14:24 - Son Güncellenme: 2024.04.18 14:27 - MERVE DENİZ EKİCİ
A