Marketlerden toplatılıyor! Aldıysanız aman dikkat...
Bakanlıklar sağlığı tehlikeye düşürecek ürünlerle ilgili riskleri duyurarak hızla harekete geçmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit veya tağşiş yapılan gıdalar listesinin yanı sıra Ticaret Bakanlığı da güvensiz ürün bildirimlerini paylaşıyor. Son olarak Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı listeye iki yeni ürün eklendi. Ürünler hakkında piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma kararı alındı.
2025.04.30 08:06 - Son Güncellenme: 2025.04.30 08:09 - Güncel - MYNET
Gıdada sahtekarlık, kimi ürünlerde de sağlık riskleri yapılmaya devam ederken Bakanlıklar da peş peşe duyurdukları listelerle bu ürün ve gıdaları bir bir ifşa ediyor. Son olarak Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan 'güvensiz ürün bildirimleri' listesine iki yeni ürün eklendiği görüldü.
Bakanlığı listesindeki iki yeni ürün; markası, fotoğrafları ve özellikleriyle birlikte duyuruldu.
AYNI MARKANIN İKİ ÜRÜNÜNE YASAKLAMA
Listede yer alan ürünlerden bir tanesi L'actone marka odası kokusu oldu. 'Sweet Sugar Oda Kokusu' ürün için güvensizlik nedeni olarak "Sea yönetmeliği Md.19 etikette içerik bilgisi bulunmaması; Sea yönetmeliği Ek-1/1.5.1'de yer alan iç ambalajda yer alan etikette en azından etikette bulunması gereken bilgilerin eksikliği; Sea yönetmeliği Ek/2 3.2 (Ts En Iso 11683) dokunsal tehlike işaretinin bulunmaması kısımlarına aykırılıklar tespit edilmiştir" açıklaması yapıldı.
Ürünün taşıdığı riskler olarak ise "Kesikler, Kimyasal, Sağlık Riski (Diğer)" denildi.
Söz konusu ürün için alınan önlem de piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma oldu.
İŞTE GÜVENSİZLİK NEDENİ
Listede yer diğer ürün de yine L'actone marka oda kokusu oldu. 'Melon Oda Kokusu' ürün için güvensizlik nedeni olarak "Sea yönetmeliği Md.19 etikette içerik bilgisi bulunmaması; Sea yönetmeliği Ek-1/1.5.1'de yer alan iç ambalajda yer alan etikette en azından etikette bulunması gereken bilgilerin eksikliği; Sea yönetmeliği Ek/2 3.2 (Ts En Iso 11683) dokunsal tehlike işaretinin bulunmaması kısımlarına aykırılıklar tespit edilmiştir" açıklaması yapıldı.
Ürünün taşıdığı riskler olarak ise "Kesikler, Kimyasal, Sağlık Riski (Diğer)" denildi.
Söz konusu ürün için alınan önlem de piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma oldu.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
01:43
-
01:07
-
00:10
-
00:49
-
00:48
En Çok Okunanlar
- Bu gece çifte zam geliyor!
- 2000 sonrası emekli olanlar dikkat
- Bursa'nın tarihi köyü hafta sonunda boş...
- 5,4 milyar liralık evde bakım yardımı...
- Korkutan uyarı: Türkiye için felaket olur
- Bursa'da korkunç hikaye! Fuhuş ve...
- Bunu yapan insan olamaz! Işıkları kapatıp...
- Bursa'da kahreden görüntüler! Ayakta...
- Polis memurunun evinden vahşet çıktı!...
- Türkiye'nin tekstil devi iflasın eşiğinde!
- Sıcak hava balonları düştü! Ölü ve çok...
- AFAD duyurdu! Depremler peş peşe oldu
- Bir kent diken üstünde! Üçüncü ölüm
- Hesabını görünce şoke oldu: Kazıklanmaya...
- İran'ın İsrail'e fırlattığı füzeler bir...