Mariupol'de 86 Türk, camiye ait bir sığınakta saklandı

Mariupol'de 86 Türk, camiye ait bir sığınakta saklandı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Rus işgalinin devam ettiği Mariupol kentinde 86 Türk'ün camiye ait bir sığınakta saklandığını belirtti.

2022.03.11 17:43 - Son Güncellenme: 2022.03.11 17:43 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Mariupol'de 86 Türk, camiye ait bir sığınakta saklandı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği yerel yönetimi kaynak göstererek yaptığı açıklamada, "Şu an oradaki caminin bulunduğu arazinin sığınağında 34'ü çocuk olmak üzere toplam 86 Türk vatandaşı saklanıyor. Ve tam şu anda Rus ordusu, Şıroka Balka köyünden cami de dahil şehri hedef alarak bombardımana devam ediyor. Bombardıman sabah 6'dan beri durmadan devam ediyor" dedi.

Türkiye Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından Türk vatandaşlarının ülkeden tren ve otobüsler ile ayrılmasına yardım ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasına göre, şu ana kadar 13,719 vatandaş tahliye edildi.

Rusya ve Ukrayna Mariupol'den insani koridor açılması konusunda bu hafta Antalya'da da görüşmüş ancak anlaşma sağlayamamışlardı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2022.03.11 17:43 - Son Güncellenme: 2022.03.11 17:43 - HABER MERKEZİ
A