Manken oyuncu istemedim

Manken oyuncu istemedim

ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma filmlerinden 'Uzun Yol'un yönetmeni Nihat Seven, Nil Günal ve Hakan Yufkacıgil'le çalıştığı Türkiye'deki ilk filminde, oyuncu seçiminde manken olmamalarına dikkat ettiğini söyledi.

2013.10.08 18:13 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:14 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Manken oyuncu istemedim

 

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında 'Uzun Yol' filminin galası yapıldı. Gala, Altın Portakal'ın Türkan Şoray başkanlığındaki Ulusal Jürisi ve film ekibinin katılımıyla gerçekleşti.

Filmin gösteriminin ardından düzenlenen söyleşide yönetmen ve yapımcı Nihat Seven, çok sıradan, defalarca çalışılmış bir öyküye kendi sinema anlayışını da yıkarak başka bir cesaretle yaklaştıklarını söyledi. Nihat Seven, küçük hayatlı insanların, küçük mutlulukları yakalama çabası içindeyken içine düştükleri büyük çıkmazlar üzerine yaşadıkları kazanma- kaybetme temelindeki hesaplaşmaları ve bu hesaplaşmalar içinde en çok zarar görenin yine kadın olduğunu anlatan 'Uzun Yol'un, aslında herkesin bildiği, herkese tanıdık gelen bir konusu olduğunu söyledi.

Nihat Seven, "Fakat, kadına ilişkin bu durumu bizden öncekiler çok iyi anlatamadı. 'Bir anne tarafı, bir baba tarafı var' dediler. Bizim başka bir özelliğimiz daha var. Kadın karakterimiz son derece güçlü. Kenar mahalle kızı değil. Çalışmak istediğini söylüyor" diye konuştu.

'SHAKESPEARE'İN ÜLKESİNDEN GELİYORUM'

'Fariz' karakteriyle Hakan Yufkacıgil ve 'Gülten' karakteriyle Nil Günal'ın başrollerini oynadığı filmde oyuncu seçimlerinin de çok özel olduğunu kaydeden Nihat Seven, şunları söyledi:

"Oyuncuları seçerken manken olmamalarına dikkat ediyorum. Ben Shakespeare'in ülkesinden, İngiltere'den, oyuncunun en iyi olduğu yerden geliyorum. Gerçekten bayağı uğraştık. Karşılaştığımız en büyük önyargı, 'sarı çocuk nasıl kamyon şoförü olur'du. Ben Hakan karakterinin kamyon şoförü olacağını biliyordum. Israrla, sarışın ve mavi gözlü bir kamyon şoförü istedim. 3 ay zamanımızı aldı. Nil Günal ile aynı şekilde. Defalarca çalıştık. Oyuncu bulmanın çok zor olduğu bir ülkede doğru bir seçim yaptığıma inanıyorum."

BÜTÇESİ 1 MİLYON LİRA

Nihat Seven, bir soru üzerine filmin yaklaşık bütçesinin 1 milyon TL olduğunu ve Türkiye'den destek almadığını kaydetti.

Oyuncu Hakan Yufkacıgil, izleyicilerden gelen kumar oynayıp oynamadığı sorusuna, "Kumar oynamıyorum, hatta hiç bilmiyorum. Pişti biliyorum biraz. O kadar" karşılığını verdi.

Yönetmen- yapımcı Seven, bir izleyicinin filmin jeneriğinde isminin 'Ozun Yol' şekliyle yanlış yazıldığını hatırlatması üzerine, filmi hazırlayabilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Yönetmen Seven, filmi hazırlarken Türkçe bilmeyen bir ekiple çalıştıklarını kaydederek, "Benzeri birkaç hata daha var. Bazı şeyleri bağışlamanızı diliyoruz" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 18:13 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:14 - HABER MERKEZİ
A