Manisa'da da doktorlor iş bıraktı

Manisa'da da doktorlor iş bıraktı

SAĞLIKTA hekimlere ve personeline yönelik şiddet olaylarının son verilmesini isteyen doktorlar, Manisa'da da iş bıraktı.

2013.04.17 14:56 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:57 - Yaşam
A
Manisa'da da doktorlor iş bıraktı

Manisa'da sağlık alanında hizmet veren odalar, sendikalar ve sivil toplum örgütlerindeki hekim ile sağlık çalışanları bugün tüm hastanelerde greve gitti. Manisa'da grevin en çok hissedildiği hastane Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi oldu. Sabah erken saatlerde hastaneye gelen bir çok randevulu hasta, hekimlerin grevde olması sebebiyle sağlık hizmeti almadan geri döndü. CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde acil, kanser, diyaliz ve yatan hastalar haricindeki hastalara hizmet verilmedi. Manisa Merkez Efendi ile Devlet Hastaneleri'nde ise bazı polikliniklerde hastalara hizmet verilebildi.
CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nin önünde grevle ilgili olarak Manisa Tabip Odası, SES Manisa Şubesi, Manisa Diş Hekimleri Odası ile sağlık alanında hizmet veren sendikalar ortak basın açıklaması yaptı. Ortak basın açıklamasına CHP Manisa İl ve Merkez İlçe Teşkilatı üyeleri de katılarak destek verdi. Hastane önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup adına açıklamayı Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Şahut Duran yaptı. Dr. Duran, hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her gün dozajını artırarak devam ettiğini dile getirerek, şiddetin sadece hastalardan değil, farklı yönlerden de geldiğini söyledi. Dr. Duran, "Hasta ve hasta yakınlarının şiddete, bakanlığın, hükümetin ve idarecilerin dil, üslubu ve uyguladıkları politikaların da etkisi büyüktür. Sağlık çalışanları, mobbinge, atanmış ile seçilmişlerin şiddetine, işyerinde baskıcı kadrolaşmaya, ifade, örgütlenme özgürlüğü kısıtlanmasına, iş yoğunluğuna kadar bir çok şiddet görmektedir" dedi. Dr. Duran, sağlıkta yaşanan şiddetin Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sonucu olduğunu hatırlattı. Dr. Duran, "Bu grevin amacı, sağlık sistemindeki yanlışlıklara 'Dur' demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmektir. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın kimseye yararı olmadığı ortaya çıkmıştır ve yol yakınken bundan vazgeçilmelidir. Taleplerimizin yerine getirilmesi için daha etkili eylemlere ve mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplam yaklaşık 200 kişilik grup, 'Sağlıkta Dönüşüm Ölüm Demektir' sloganları attı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 14:56 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:57 - Zeynep Çelik
A