Manavgat'ta HES tepkisi

Manavgat'ta HES tepkisi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ahmetler Kanyonu'na yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali'ne (HES) köylüler ve çevreciler tepki gösterdi. Şirket yetkilisi, HES Projesi'nin çevreye zararı olmayacağını defalarca söylemelerine rağmen bir türlü anlatamadıklarını söyledi.

2013.10.08 21:39 - Son Güncellenme: 2013.10.08 21:39 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Manavgat'ta HES tepkisi


Köylüler ve çevrecilerin Manavgat ilçesi Ahmetler Kanyonu'na yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali'ne tepki göstermesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan şirket yetkilisi Hakkı Tatoğlu, "Yaklaşık 3 aydır HES projesini gerçekleştirmek için buradayız. Biz defalarca vatandaşlara halka HES Projesi'nin halka zararı olmadığını anlattık ama görüşmeler neticesinde halka derdimizi anlatamadık. Geçenlerde makinelerimize saldırıda bulunuldu. İşçilerimiz dayak yediler araçlarımız darp edildi. Biz buradan yaklaşık bin 700 metre ileriye regületör yapacağız. Dereden aldığımız suyu dereye bırakacağız.Köylülerimizin dediği gibi sondaj yapılması başka yere taşınması gibi herhangi bir konu yoktur. Kendileri de DSİ ye gidip bunların bilgilerini alabilirler. Bizde isteyene gösterebiliriz" dedi.
Ahmetler Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Mustafa Koç ise olayların firmanın verdiği söze uymadığı için yaşandığını ileri sürerek, "3 gün önce yapılan görüşmelerde makinelerin çekileceği vaadi ile köylüler buradan çekilmişlerdi. Fakat sonunda çekilmediklerini ve dün gece iş makinelerin çalışmalara başladığını, faaliyete geçtiğini öğrenmişler ve sabah buraya gelerek toplanmışlardır. Köylülerimiz buraya geldiklerinde firma güvenlik görevlileri havaya silah atıyorlar. Köylülerimiz endişeye kapıldılar ve karşılıklı taş atamalar yaşandı. Bu atışmalardan dolayı 3 köylümüz yaralandı.
Burada bir HES projesi var. Biz elektrik üretimine de karşı değiliz. Ama burada köylümüzün yaşam kaynağı olan su gidecek. Bu projeler de yapılırken, o yerel halkların köylülerin mutlaka görüşü alınması gerekiyor" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 21:39 - Son Güncellenme: 2013.10.08 21:39 - HABER MERKEZİ
A