MANAS YEŞİMLİLERLE BULUŞTU

MANAS YEŞİMLİLERLE BULUŞTU

Türkiye'de firma bünyesinde kurulan ilk fütürist kulübü olan Yeşim Tekstil Fütüristler Kulübü, Türkiye Fütüristler Derneği'nin kurucusu Alphan Manas'ı "Fütürizm ve Gelecek" konulu söyleşi ile Yeşimlilerle buluşturdu.

2011.02.17 10:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
MANAS YEŞİMLİLERLE BULUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Fütüristler Derneği'nin kurucusu ve fütürizmle ilgili yayın olan Futuretakes dergisinin editörü fütürist Alphan Manas Yeşimlilerle buluştu. Fütüristler Külübü'nün davetlisi olarak Yeşim'e gelen Manas, gelecek hakkında öngörülere ve uzgörülere sahip olabilmek için hayatın her alanındaki trend tahminleri konusunda bilgi sahibi olmamız gerektiğine dikkat çekti.

Geleceği planlamak için teknolojideki gelişim hızını ve bunun insanların yaşamı üzerindeki etkisini çok yakından takip etmemiz gerektiğini söyleyen Manas, bilgisayar dünyasındaki gelişmelerin hayatımıza çok önemli ölçüde yön vereceğini belirtti.

Gelecekte en büyük tehlike "nüfus" olacak
Alphan Manas gelecek hakkındaki öngörülerini Yeşimlilerle paylaştığı sunumunda gelecekte insanlığı tehdit edecek en büyük sorunların başında nüfus artışının ve uzun yaşam süresinin olacağını söyledi. Gelecekte nüfus artışının olduğu ülkelerin az gelişmiş ülkeler arasında yer alacağını belirten Manas, nüfus planlamasının önemine dikkat çekti. Yaşam sürelerinin de tıptaki ilerlemeyle birlikte günden güne uzadığını belirten Manas bu güzel gelişmenin devlet ayağında iyi planlanamadığı taktirde özellikle sigorta sisteminde büyük sıkıntılara yol açacağını ifade etti. Özellikle Japonya'da her geçen gün yaşam süresinin artmasıyla birlikte devletin ödeme yaptığı emekli sayısının çalışan sayısına oranla çok daha hızlı arrtığını belirten manas, gelecekte Japon ekonomisinin bugünlerdeki gibi parlak olmayacağını ifade etti.

Tarım ve gıda sektörü tehlikede değil
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte gelecekte tarım ürün yetiştirememe gibi problemlerin çok daha kolay aşılabileceğini belirten Manas, topraksız, susuz, yüksek verimlilik ilkeleriyle yetiştirilecek tamamen organik meyve ve sebzelerin olacağını söyledi. Meyve ve sebzelerin üreticiden tüketiciye taşınırken çok büyük enerji kaybına ve çevre kirliliğine yol açtığını belirten Manas, ileride süpermarketler arka bahçelerinde yetiştirdiği organik meyve ve sebzeleri müşterilerine en taze şekilde satma yolunu tercih edecekler dedi.

Petrol fiyatlarının artması elektrikli arabalara ilgiyi artıracak
İlk elektrikli arabanın 1900'lü yılların başında yapıldığını ama o dönemde petrol fiyatlarının çok ucuz olması sebebiyle ilgi görmediğini ve bu yüzden geliştirilmediğini anlatan Manas, günümüz koşullarında petrol fiyatlarındaki artışın elektrikli araba teknolojisine olan ilgiyi de artırdığını belirtti. Birçok araba firmasının Ar-Ge çalışmaları arasında artık elektrikli araba dizayn ve üretimi yer aldığını belirten Manas, gelecekte elektrikle pille çalışabilen hibrit arabalara bineceğiz dedi. Çekirdek ailenin ve bireysel yaşamın ön plana çıkmasıyla birlikte araba modellerinde de minimal tasarımların ön planda olacağını ifade eden Manas, araba motor karışımı tek veya çift kişilik arabalar hayatımızda olacak dedi.
 

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.02.17 10:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A