Maliye çalışanları ücret adaletsizliğinden yakınıyor

Maliye çalışanları ücret adaletsizliğinden yakınıyor

Türk Büro-Sen Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Bulut, maliye ve gelir idaresi çalışanlarının ücret adaletsizliğinin giderilmesini istiyor.

2012.01.25 17:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Maliye çalışanları ücret adaletsizliğinden yakınıyor

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'nin iktisadi açıdan ayakta durması için en önemli kurum olduğunu söyledi. Maliye ve gelir idaresi çalışanlarının ülke ekonomisi için parayı ve vergiyi toplayan, devletin hazinesini dolduran memurlar olduğunu vurgulayan Bulut, Türkiye için bu denli önemli olan Maliye Bakanlığı'nın diğer kamu kurumları arasında parmakla gösterilen örnek kurum iken, yapılan son uygulamalarla bu özelliğini kaybettiğini öne sürdü. Bakanlık çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin çalışma barışını bozduğunu, ülkeye büyük katkısı olan maliye İdaresi personelinin mutsuz hale geldiğini belirten Bulut, "Sendika olarak Maliye Bakanlığı'ndaki ücret adaletsizliğini her platformda dile getirdik. Çözüm aradık. Fakat yetkililer çağrımıza kulak tıkadı. Tüm Türkiye'de Türk Büro-Sen üyesi maliye ve gelir idaresi çalışanları meydanları doldurdu, bordolarını yaktı. Basın aracılığıyla, yaşadıkları adaletsizlik için kamuoyu oluşturmaya çalıştı. Ama, Bakanlık yaptığı yanlıştan dönmedi. Yanlışında ısrar etti, adaletsiz uygulamasında direndi. Maliye çalışanın feryadını duyurmak için yazdığımızı dilekçeleri kargoyla Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yollamak için toplandık. Ülkenin dört bir yanından Maliye Bakanlığı'na dilekçeler yağacak. Bakanımızın bu dilekçe yağmuruna ve kendi bakanlığının çalışanlarına kayıtsız kalmayacağını temenni ediyoruz" dedi.
Bulut, dilekçelerden herhangi bir sonuç alınamazsa, Türk Büro-Sen olarak eylemlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.01.25 17:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A