Makine mühendislerinden fason uyarısı

Makine mühendislerinden fason uyarısı

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, fason üretime dayalı sanayi ile bir yerlere varılamayacağını söyledi.

2011.12.15 12:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Makine mühendislerinden fason uyarısı

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin 14-15 Ocak tarihlerinde yapılacak genel kurulunda göreve talip olan "Çağdaş Mühendisler" grubu basın toplantısı yaptı. Almira Otel'de yapılan toplantıya başkanlık eden Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, "Çağdaş Mühendisler" grubu olarak yeni dönemde yönetime talip olduklarını açıkladı.
Bursa sanayii ve ekonomisi hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Mart, yaşadıkları şehrin sakini değil sahibi olma anlayışı ile ülke ve şehir gündemine müdahil olacaklarını ifade etti. Odanın çalışma ilkeleri doğrultusunda kamu çıkarlarını korumaya çalıştıklarını belirten Mart, ülkenin demokratikleşmesi ve sanayileşmesi için oda üyelerinden destek istedi.
Son yıllarda Bursa sanayiinin yeterli seviyeye ulaştığı va artık başka alanlara yatırım yapılmasına gerek olmadığı görüşünün ağırlık kazandığını ifade eden Mart, "Fason üretime bağlı, yerli olmayan sanayi bizim sanayimiz değildir. Otomotiv ve yan sanayi şartlar uygun olduğu için buradadır. Avrupa'daki bazı ülkeler ve üretim yapılan sanayi şehirlerinin durumları ortadadır. Çoğu eski sanayi şehirleri şu an Avrupa'da ölü durumdadır. Bu duruma düşmemek için katma değeri yüksek, kendi teknolojimizle kurulacak olan sanayii hayata geçirmeliyiz" diye konuştu.
Makine mühendislerinin meselelerinin farkında olduklarını ifade eden Mart, işsizliğe dikkat çekti. Bazı sanayi kuruluşlarında makine mühendislerinin asgari ücretle çalıştığını, bu durumun içler acısı olduğunu söyleyen Mart, emekli olan mühendislerin de maaşlarının yetmediği için çalışmak zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.
 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.12.15 12:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A