Mahsur kalan öğrencileri, öğretmenler taşıdı

Mahsur kalan öğrencileri, öğretmenler taşıdı

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde bugün sabah saatlerinde yaklaşık 20 dakika süren yağmur, Fatih İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin mahsur kalmasınaneden oldu. Sokakları dereye dönerken, okul bahçesinde biriken sular nedeniyle mahsur kalan öğrencileri, öğretmenler sırtında taşıdı.

2013.05.09 11:51 - Son Güncellenme: 2013.05.09 11:52 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Mahsur kalan öğrencileri, öğretmenler taşıdı

Midyat İlçesi'nde dün saat 15.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren sağanak yağmur, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Sokaklarda sel ve taşkına yol açan yağmur, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Fatih İlköğretim Okulu bahçesinde ise mini bir gölet oluşturdu. Okul bahçesinde biriken su nedeniyle öğrenciler sınıflarda mahsur kaldı. Okulun çıkış kapısı ile bahçe kapısı arasında, öğrencilerin üzerinde oturduğu sıralarda geçici bir köprü oluşturuldu. Öğretmenler, öğrencileri sırtına ve kucaklarına alarak tek tek dışarı çıkarttı. Okul bahçesinin dışına çıkan öğrenciler de koşarak evlerine gitti.
Bir süre sonra yağmurun durmasıyla birlikte okula gelen itafiye ekipleri, bahçedeki suyu boşalttı.

'HER YAĞMURDA AYNI ÇİLE'

Okul Aile Birliği Başkanı Azem Alper, her yağmurda çocuklarının ve öğretmenlerin aynı çileyi çektiklerini belirterek şunları söyledi:

"Şükürler olsun ki öğretmenlerimizin büyük fedakarlığı sonucunda öğrencilerimiz okuldan sorunsuz bir şekilde çıkarıldı. Okulun halini görüyorsunuz, yine sular altında kalmış. Su tahliye borularının yetersiz olmasından dolayı her defasında okulumuzu su basıyor. Bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz.  Bu okul, çocuklarımız ve öğretmenler için tehlike oluşturuyor."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 11:51 - Son Güncellenme: 2013.05.09 11:52 - HABER MERKEZİ
A