Mahrukatçıların bedava kömür isyanı
Bursa'nın toplam kömür tüketiminin 60 bin ton olduğunu, bunun 50 bin tonunu devletin vatandaşa yardım olarak dağıttığını öne süren mahrukatçılar, teknolojinin ve kömür yardımlarının esnafı bitirdiğini söyledi.
2014.11.29 12:03 - Son Güncellenme: 2014.11.29 12:03 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Bursa Mahrukatçılar ve Benzerleri Odası Başkanı İbrahim Kurt, kömür ve odun fiyatlarının son 4-5 yıldan beri değişmediğini ifade ederek, "Şu anda kömürün tonu 500 lira, odunun tonu ise 350 lira. Geçen yıla göre fiyatlar aynı. Aşağı yukarı 3-4 yıldan bu yana fiyatlarda değişiklik olmuyor. İşlerimiz çok durgun. Şu anda devletin kaymakamlık ve belediyeler aracılığıyla dağıttığı kömür yardımı bizleri çok mağdur ediyor. Biz kömür yardımına karşı değiliz ancak bu kömürler hak edenlere verilsin, hak etmeyenlere verilmesin. Doğalgazlı eve kömür veriliyorsa bu oy avcılığıdır. Maddi durumları iyi olan insanlara kömür verilmez, gerçekten ihtiyacı olanlara kömür yardımı verilir" dedi.
Kömür yardımı yapılırken bu işten ekmek yiyen esnafı düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kurt, "Bunun takibinin yapılması gerekiyor. Benim esnafın her geçen gün eriyor. Bugün Bursa'da 90 tane mahrukatçı kaldı. Bizler evimize ekmek götürüyoruz. Devlet bizlerden alsın, kömürü, bizlerin kanalıyla dağıtsın. Bursa'da hava kirliliği yaşanıyor, akşam 5'ten sonra sokakta durulmuyor. Devletin dağıttığı kömürün kükürt oranı yüksek, kalorisi düşük. Ben bunu yıllardır söylüyorum. Bunu kendilerine de ispat ettik. Ama kimse bu konu üzerine gitmek istemiyor" diye konuştu.