Maduro: Sputnik V dünyanın en güvenli aşısı

Maduro: Sputnik V dünyanın en güvenli aşısı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rusya'nın Sputnik V Koronavirüs aşısı hakkında "Dünyadaki en güvenli aşı" dedi.

2021.02.08 16:32 - Son Güncellenme: 2021.02.08 16:32 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Maduro: Sputnik V dünyanın en güvenli aşısı

Ülkesinin sağlık yetkilileri ile yaptığı haftalık toplantıda, Rus Koronavirüs aşısı Sputnik V'nin vücuda sağladığı yüksek koruma seviyesine dikkat çeken Venezuela lideri Maduro, "Sputnik V dünyadaki en güvenli aşı" dedi. 

Daha önce Caracas ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Venezuela'da Sputnik V üretimi konusunda anlaşma imzalamışlardı.

Sputnik V, Rus Gamaleya Merkezi tarafından geliştirildi ve geçen yılın ağustos ayında Rusya'da kullanım için onaylandı. Klinik çalışmaların üçüncü aşamasında etkinliği 91.6 olarak belirlenen Sputnik V aşısının aynı zamanda mutasyona uğramış yeni Koronavirüs türlerine karşı da aynı derecede etkili olduğu kanıtlandı. Aşının çalışmalarının sonuçları tıp dergisi Lancet tarafından da yayınlandı.

Sputnik V hâlihazırda Belarus, Arjantin, Paraguay, Macaristan, BAE, Cezayir, Sırbistan, Venezuela, Gine, Tunus, Ermenistan, Lübnan ve Bosna Hersek'te tescillendi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.02.08 16:32 - Son Güncellenme: 2021.02.08 16:32 - HABER MERKEZİ
A