Maden işçisi çıkışa 10 metre kala vefat etmiş

Maden işçisi çıkışa 10 metre kala vefat etmiş

Soma'daki faciada yürek burkan hikayeler artıyor, bir madencinin çıkışa 10 metre kala dizlerinin üstüne çökerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı

2014.05.16 08:48 - Son Güncellenme: 2014.05.16 09:39 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Maden işçisi çıkışa 10 metre kala vefat etmiş

Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden işçi Şemayil Aktaş, memleketi Aşkale ilçesinde toprağa verildi. Cenazede çok üzücü bir ayrıntı ortaya çıktı. Aktaş, çıkışa sadece 10 metre kala hayatını kaybetmiş.

Şemayil Aktaş'ın kardeşi Sinan Aktaş, 2 oğlu bir kızı bulunan ağabeyinin cenazesini almak için olayın yaşandığı Soma'ya gittiğini söyledi.

Ağabeyinin 13 yıl Soma'da çalıştığını belirten Aktaş, madenden emekli olduktan sonra 4 yıl daha çalıştığına dikkati çekerek, "Beşinci senesine giriyordu. 2009-2010 yılı arasında emekli oldu. Çocuklarını daha iyi şartlarda okutmak için tekrar gitti. 3 çocuğu vardı ve okuyorlardı. Çocukları dershaneye gidiyordu" dedi.

Aktaş, Soma'da üzüntülü bir durumun hakim olduğunu ve cenazelerin Manisa'nın diğer ilçelerine gönderildiğini anlatarak, "Bu yazın dönüş yapacaktı. Onu kurtaran bir arkadaşı vardı. Bize çıkışa 10 metre kala dizlerinin üzerine düşerek vefat ettiğini söyledi" diye konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.05.16 08:48 - Son Güncellenme: 2014.05.16 09:39 - HABER MERKEZİ
A