Macron'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Macron'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkileri geliştirmek istediğini anlatan bir mektup gönderdiğini açıkladı.

2021.01.15 16:10 - Son Güncellenme: 2021.01.15 16:19 - Dünya
A
Macron'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan ziyareti dönüşünde uçakta önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a  el yazısı ile bir mektup yazdığını, görüşmelerin başlayabileceğini söyledi. Çavuşoğlu'nın açıklaması şöyle: 

Fransa ile ilişkilerimiz, Peygamber efendimize ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar, devlet binalarında afişlerin asılması ve bunların, ifade özgürlüğü gibi nitelendirmesinden sonra gerildi. Biz de cevaplarımızı verdik. Kendi milli eğitim bakanlarıyla ilgili bir iki karikatür olunca onları hemen yasakladılar.

Ama bizim kutsalımıza gelince ifade özgürlüğü diyorlar. En son Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian ile yaptığımız görüşmede 'bir yol haritası üzerinde çalışalım' diye mutabık kaldık. Sonra Cumhurbaşkanımız, Sn Macron'a bir geçmiş olsun mektubu gönderdi ve yeni yılını tebrik etti.

Ve arkasından Fransızlar 4 alanda istişarelere başlayalım diye bize geri döndüler, biz de tamam dedik.

İki gün önce de Macron'un mektubunu aldık, gayet olumlu. İlişkileri geliştirme isteği, Türkiye'ye atfettikleri önemin yanı sıra Avrupa için Cumhurbaşkanımızla görüşmeyi de arzu ettiğini vurgulayan, güzel pozitif, hatta hitabı Türkçe bir mektup aldık. (Mektup, eL yazısı ile 'Değerli Tayyip' diye başlıyor) Cumhurbaşkanımız da 'memnuniyetle görüşürüz' dedi. Önce video konferans ve telefon görüşmesinden bahsediliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.15 16:10 - Son Güncellenme: 2021.01.15 16:19 - Eslem Ersen-pasif
A