Macron'a tokat atan şahıs dövüş ustası çıktı!

Macron'a tokat atan şahıs dövüş ustası çıktı!

Fransa lideri Macron'a kameralar önünde tokat atan saldırganın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar şok etkisi yarattı. Dövüş ustası Damien T.'nin evindeki aramada ise Hitler izlerine rastlandı.

2021.06.09 16:24 - Son Güncellenme: 2021.06.09 16:25 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Macron'a tokat atan şahıs dövüş ustası çıktı!

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'un resmi ziyaret için gittiği Drome'da kalabalığı selamlarken tokat yemesi tüm dünyada 'son dakika' haberi oldu, saldırganın kimliği ise şok dalgasına yol açtı.

Macron'un Drome gezisi normal başlamıştı, Tain-l'Hermitage kentinde turizm otelcilik lisesini ziyareti sonrasında kendisini bekleyen kalabalığa tokalaşmak için yaklaştı.

Kameraların anbean kaydettiği anlarda Fransız Cumhurbaşkanı'nın yaklaştığı bir erkek bir eliyle kolunu tuttuğu Macron'a diğer eliyle tokat attı, saldırıyı kimse beklemiyordu.

Yakın korumalar hemen Emmanuel Macron'u geri çekti, saldırgan ve bir kişi daha gözaltına alındı. Olay sırasında çekilen görüntülerde, "Kahrolsun Macronizm" sloganı duyuldu.

MACRON'DAN İLK SÖZLER 

Saldırı dakikalar içinde dünyada yankı buldu, Fransa lideri Macron yerel Dauphine Libere gazetesine verdiği röportajda Tain-l'Hermitage'de yaşananlara ilişkin konuştu.

"Cumhuriyette makamlara saygı gösterilmeli. Bu mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayacağım. Makamlar, hangisi olursa olsun, bizlerden büyüktür ve saldırı konusu olmamalı" diyen Macron şöyle devam etti: "Eylemlerde ve söylemlerde şiddet ve nefret olmamalı, aksi takdirde demokrasinin kendisi tehdit haline gelir. Aşırı şiddet yanlısı kişilerin tartışmaları ele geçirmesine izin vermemeliyiz. Fransa'da ifade ve oy özgürlüğü var."

Her şeyin yolunda olduğunu ve bu olayın münferit bir saldırı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Macron, konunun çok sayıda insanın hayatını ilgilendiren meselelerin önüne geçmemesi gerektiğini belirtti.

ÇİFTE HAYATLI SALDIRGAN 

Fransız siyasetçilerden peş peşe kınama mesajları geldi. Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine le Pen bile, "Demokratik tartışma keskin olabilir ancak fiziksel şiddet asla hoşgörülemez" dedi.

Koronavirüs salgınında normalleşme süreci hakkında görüşmeler yapmak üzere Drome bölgesine giden Emmanuel Macron'a tokat atan isim ise, 28 yaşındaki Damien T.

Fransız basını, saldırgan Damien T'nin Avrupa Tarihi Dövüş Sanatları (HEMA) ustası olduğunu, ayrıca Uzakdoğu kılıç kullanma sanatı olan Kendo yaptığını yazdı.

Saldırganın bir Hitler fanatiği olduğunu aktaran yerel medya, Damien T'nin evinde yapılan aramalarda ise Nazi liderinin Kavgam isimli kitabının yanı sıra birçok silahın bulunduğunu bildiriyor.

GÜPEGÜNDÜZ YÜRÜMÜŞLER 

Annesiyle birlikte yaşayan saldırgan, paralel bir hayat yaşıyordu. Ortaçağ kostümleri ve kılıçla poz veren Damien T., kendisiyle birlikte gözaltına alınan arkadaşı Arthur C. ile birlikte şövalye kıyafetleriyle yürümüş.

Saldırganın sosyal medya hesabından fotoğraflara yer verilen haberlerde, Damien T. ile birlikte gözaltına alınan arkadaşının sabıka kaydı olmadığı ifade ediliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.06.09 16:24 - Son Güncellenme: 2021.06.09 16:25 - HABER MERKEZİ
A