Maaşlarını alamadılar isyan ettiler

Maaşlarını alamadılar isyan ettiler

Yunanistan'da Skaramangas'ta Deniz Kuvvetleri'ne bağlı tersanede çalışan işçilerle polis arasında arbede çıktı. Olaylarda üç kişi yaralandı, onlarca kişi gözaltına alındı. Protesto sırasında Genelkurmay Başkanı'nın konuşması da işçileri sakinleştirmeye yetmedi.

2012.10.05 10:44 - Son Güncellenme: 2012.10.05 10:44 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Maaşlarını alamadılar isyan ettiler

Alınan bilgiye göre, 6 aydır maaşlarını alamadıklarını belirten 300 kadar tersane işçisi Savunma Bakanlığı önünde toplanarak, protesto gösterisi düzenledi. İşçiler, herhangi bir engelle karşılaşmadan bakanlık kompleksine girdi.

Genelkurmay Başkanı Mihalis Kostarakos'un işçilerle konuşma çabası sonuç vermeyince devreye giren çevik kuvvet ekipleri ile göstericiler arasında arbede çıktı. Olayda üç kişinin yaralandığı, onlarca kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Protestocular konuşması sırasında Genelkurmay Başkanı'nı yuhladı ve konuşmasına müsade etmedi.

Olay sonrası göstericiler, gözaltına alınan meslektaşlarının serbest bırakılması için Atina Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.10.05 10:44 - Son Güncellenme: 2012.10.05 10:44 - HABER MERKEZİ
A