M. Kemalpaşa'da Kurtuluş koşusu

M. Kemalpaşa'da Kurtuluş koşusu

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları "kurtuluş koşusu" ile sona erdi.

2011.09.19 16:57 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor
A
M. Kemalpaşa'da Kurtuluş koşusu

Adnan Menderes Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Büyükşehir Bandosu ve Türk Halk Müziği Korosu kutlamalarda sahne aldı. Gecenin sonunda konuklara Belediye Başkan Vekili Nezettin Şahinbaş ve Başkan Yardımcısı Mustafa Eren tarafından çiçek takdim edildi.
Üç gün boyunca Adnan Menderes Meydanı'nda Kurtuluş coşkusunun doyasıya yaşandığı kutlamalarda, ilçedeki tatlı firmalarının sponsorluğunda vatandaşlara Kemalpaşa tatlısı ikram edildi. Kutlamalar kurtuluş koşusu ile sona erdi. Etibank'tan terminal güzergahına doğru başlayan ve Cumhurluk Alanı Atatürk Anıtı'nda son bulan koşuya Bursa ve çevresinden 44 sporcu katıldı. Atletler, yaklaşık 7 kilometrelik parkuru ilk sırada bitirmek için kıyasıya mücadele etti.
Kurtuluş koşusunun birincisi Bursa'dan Sefa Yaman, ikincisi Melik Taşkın olurken, üçüncü Celalettin Kaynak ve dördüncü Mustafakemalpaşa Belediyespor atleti Tanzer Dursun oldu. Dereceye girenlere Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından kupaları takdim edilirken, tüm sporculara madalya ve Mustafakemalpaşa Belediyesi Kurtuluş Koşusu yazılı tişörtler hediye edildi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.09.19 16:57 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A