Lübnan'dan İsrail'e 3 roket fırlatıldı

Lübnan'dan İsrail'e 3 roket fırlatıldı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Güney Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 adet roket atıldığını açıkladı.

2021.05.13 23:13 - Son Güncellenme: 2021.05.13 23:14 - Dünya
A
Lübnan'dan İsrail'e 3 roket fırlatıldı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları devam ederken, Lübnan'dan İsrail'e roket saldırısı düzenlendi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Güney Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 adet roket atıldığı bildirilirken, roketlerin boş alana düştüğü aktarıldı. IDF, roket saldırısını kimin yaptığına dair henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail medyasında yer alan haberlerde, roket saldırısında hava savunma sistemlerinin devreye girmediği ve bölgede sirenlerin çalmadığını ifade etti. Olayda ölen ya da yaralanan bildirilmedi.

Lübnanlı bir askeri kaynak basına verdiği demeçte ise, roketlerin Hizbullah tarafından değil Filistinli bir grup tarafından fırlatıldığını iddia etti.
Lübnan güvenlik servislerinden bir sözcü ise, roketlerin Lübnan'ın güneyinde yer alan Filistin mülteci kampı bölgesinden atıldığını öne sürdü. İsrail'e atılan roketlerin kaynağı belirsizliğini korurken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Roketlerin Rashidieh mülteci kampı civarından atıldığı iddia edildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.13 23:13 - Son Güncellenme: 2021.05.13 23:14 - Kübra Coşar-pasif
A