Louis Vuitton'dan Peugeot Onyx'e ödül

Louis Vuitton'dan Peugeot Onyx'e ödül

Peugeot Onyx, Louis Vuitton Klasik Ödülleri'nde yılın en iyi prototipine verilen 'Klasik Konsept Ödülü'nün sahibi oldu.

2013.02.21 17:26 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:26 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Louis Vuitton'dan Peugeot Onyx'e ödül

Yapılan açıklamaya göre, konsept otomobil Peugeot Onyx, Paris'te düzenlenen Louis Vuitton Klasik Ödülleri töreninde, yılın en iyi prototipine verilen Louis Vuitton Klasik Konsept Ödülü'nü kazandı.

2005 yılından bu yana her yıl düzenlenen Louis Vuitton Klasik Ödülleri organizasyonunda otomobil profesyonellerinden oluşan bir jüri tarafından Klasik Yarışma Ödülü ve Klasik Konsept Ödülü olmak üzere iki ödül veriliyor. Jüri inovasyon ve know-how sınavlarından başarıyla geçen seri model ve konseptleri ödüllendiriyor.

Peugeot Tasarım Direktörü Gilles Vidal, Onyx konseptinin Peugeot'nun gelecekteki tasarım kodlarını taşıdığını kaydetti. Bu konsept araçta üst gam, köklü bir tasarım ile seçkin ve kompozit malzemeleri bir araya getirdiklerini ifade eden Vidal, ''Peugeot Onyx, markanın performansını ortaya koyan 600 beygirlik bir dizel hibrit V8 motor ile donatıldı'' dedi.

Geçen yıl Paris Otomobil Fuarı'nda vitrine çıkarılan ve ardından İstanbul Auto Show'da da sergilenen Peugeot Onyx, bugüne kadar aralarında Autoweek En İyi Konsept Otomobil ve RTL ile Auto Plus tarafından verilen Paris Otomobil Fuarı'nın En Çok Tercih Edilen Konsept Modeli olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.02.21 17:26 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:26 - HABER MERKEZİ
A