Londra'nın yeni simgesi

Londra'nın yeni simgesi

310 metreyle Avrupa'nın en yüksek ikinci gökdeleni olan 'The Shard' İngiltere'nin başkenti Londra'da açıldı.

2013.02.21 16:07 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:07 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Londra'nın yeni simgesi

 

310 metreyle Avrupa'nın en yüksek ikinci gökdeleni olan 'The Shard' İngiltere'nin başkenti Londra'da açıldı. Bina, 29 euroluk giriş ücretine rağmen, Londra'ya tepeden bakmak isteyenlerin uğrak noktası oldu.

Londralılar 'The Shard' hakkında farklı düşüncelere sahip. Kimisi, "Harika bir bina, bir mühendislik harikası" derken, bir başkası, "Sanki fazla modern. Londra'ya pek yakışmıyor" görüşünü dile getiriyor.

Gökdelenin tepesine çıkmak için saniyede 6 metre hızla yükselen asansöre biniliyor.

31 ve 33. katlar arasındaki restoran, otel ve lüks daireleri geçerek hızla 68. kata, yani 244 metre yüksekliğe ulaşılıyor.

Bu cesur mimarî, Paris'teki Pompidou Kültür Merkezi ya da Berlin'deki Potsdam Meydanı'nın bir bölümünün tasarımını yapan dünyaca ünlü İtalyan mimar Renzo Piano'nun imzasını taşıyor.

'London Eye'ı eskitti
Londra'yı yüksekten görmek isteyenlerin uğrak yeri olan 'London Eye' yerini 'The Shard'a bırakacağa benziyor. 29 euroyla giriş ücreti koca bir tekerlek gibi görünen 'London Eye'dan daha pahalı olsa da, 'Kırık'ın yüksekliği tekerleğin iki katı kadar. Biletler önümüzdeki bir kaç gün için şimdiden tükenmiş durumda.
Yetkililerden Anders Nyberg, "Tarihi bir resim gibi. 21. yüzyıl kulesindeyiz ve tam karşımızda 11.yüzyılın kulesi olan Londra Kulesi duruyor. Dünyanın başka hiçbir yerinde tarih bu şekilde gözler önüne serilmez. Thames Nehri ve gümüş gibi parlayan demir yolu rayları... Harika bir görüntü" diyor.

Londra'nın yeni gökdeleni 'The Shard'ın gözlem katı meraklı turistlerin ilk durağı olmaya aday.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.02.21 16:07 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:07 - HABER MERKEZİ
A