Litvanya fotoğraflarla görücüyü çıktı
Mersin'de, Litvanya Büyükelçiliği tarafından açılan 'Keşfedilmemiş Litvanya' sergisi büyük ilgi gördü.
2015.10.02 10:26 - Son Güncellenme: 2015.10.02 10:26 - Yaşam - HABER MERKEZİ
İçel Sanat Kulubü M.İlhan-A.Uğural Sanat Galerisi'nde açılan sergiye Vali Özdemir Çakacak, Litvanya Büyükelçisi Adrius Brüzga, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ve Litvanya Mersin Fahri Konsolosu Armağan Öner ve davetliler katıldı. Etkinlikte konuşan Büyükelçi Brüzga, Mersin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "30'dan fazla ülkede sergilediğimiz ve Litvanya'nın doğal güzelliklerini anlatan bu serginin Mersin gibi önemli bir şehirde açılmış olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu serginin açılışında bizi yalnız bırakmayan Vali Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'a çok teşekkür ederim" dedi.
Vali Çakacak ise, Türkiye ile Litvanya arasında bugüne kadar sürdürülen samimi ve dostane ilişkilerin, bu tür ziyaret ve etkinlikler ile daha da artacağına olan inancını dile getirdi. Çakacak, Büyükelçi'nin ziyaretinden ve Mersin'de böyle bir serginin açılmış olasından da duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Vali Çakacak ve davetliler, sergideki fotoğraflarla yakından ilgilenerek, her bir fotoğraf ile ilgili Büyükelçi Brüzga'dan bilgi aldı.