Lise öğrencilerine Avrupa fırsatları anlatılıyor

Lise öğrencilerine Avrupa fırsatları anlatılıyor

Gençlerin yurtiçinde veya yurtdışında çeşitli etkinliklere katılmasını, uluslararası projeler hazırlanması için bilgi almasını, Avrupa Gönüllü Hizmeti sayesinde fırsatlardan ücretsiz yararlanmasını sağlayan Eurodesk, lise öğrencilerine anlatılıyor.

2012.01.01 14:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Lise öğrencilerine Avrupa fırsatları anlatılıyor

 

Eurodesk yerel temas noktaları olan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Tanıtım Gönüllüleri Derneği, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği ve E-Gençlik Derneği koordinasyonunda Gazi Anadolu Lisesi, BTSO Hayri Terzioğlu Endüstri Meslek Lisesi, BTSO Hüseyin Sungur Lisesi, BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi ve BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi öğrencilerine Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Erasmus ve Gençlik Eylem programları hakkında bilgi verildi. Lise öğrencileri, AGH, staj ve eylem programları hakkında merak ettikleri soruların cevaplarını yetkililerden öğrendi.

"Eurodesk, Avrupa fırsatları hakkında bilgi sağlayan aktarım ağı"
Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı'dır. Tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiye´de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildi. Eurodesk Avrupa Bilgi Ağı, ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta, faks, telefon ve ziyaretle) ve soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri sunuyor. Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi de sağlayan Eurodesk, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi içeriyor. Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılmasına imkan veren Eurodesk, Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması hizmetlerini içeriyor. Eurodesk Bursa temas noktaları olan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Tanıtım Gönüllüleri Derneği, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği ile E-gençlik Derneği, gençlere yüz yüze görüşmelerle detaylı bilgi sunuyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.01.01 14:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A